Connect with us

Revistateo.ro

miturile

Stiri

Bunica versus medicină: Cât de adevărate sunt miturile despre sănătate

Cât de bun este ghimbirul pentru stomac? Chiar grăbeşte mierea vindecarea rănilor? Iată cât de adevărate sunt miturile despre sănătate.

CITEŞTE ŞI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Află totul despre fructul care ţine cancerul la distanţă

1. Ghimbirul e foarte bun pentru stomac. Un tratament din popor pentru durerile de stomac este cel cu ghimbir, lucru cu care medicii sunt de acord, întrucât acesta scade senzaţia de greaţă.

2. Dacă înoţi imediat după masă, te poţi alege cu dureri de burtă şi crampe. Specialiştii nu sunt tocmai de acord cu această afirmaţie, însă în toate există un mic adevăr. De exemplu, după ce ne ridicăm de la masă, sângele din corp este pompat mai ales spre zona stomacului, pentru a facilita digestia, astfel că restul muşchilor rămân fără sânge suficient, ce poate provoca dureri musculare.

3. Mierea ajută la vindecarea rănilor. Într-adevăr, dacă pui puţină miere pe o tăietură aceasta va grăbi procesul de vindecare, întrucât se va crea o peliculă antibacteriană între mediul extern şi rană.

4. Untul peste arsură grăbeşte vindecarea. Medicina spune că nu există nicio legătură între unt şi vindecarea unei arsuri, deci acest leac de la bunica este ineficient.

5. Un măr pe zi ţine doctorul departe de tine. Medicii cred că bunica are dreptate, dar nu în totalitate. Pe de o parte, acest fruct conţine antioxidanţi ce ajută la scăderea hipertensiunii arteriale, ajută în combaterea astmului şi a alergiilor şi poate preveni infarctul miocardic, dacă este inclus regulat în alimentaţie.

6. Ciocolata favorizează apariţia acneei. Lucrurile nu stau chiar aşa, spun specialiştii. Chiar dacă ciocolata poate accentua o acnee în formă cronică, de vină sunt zahărul şi laptele din acest dulce şi nu ingredientul principal, cacao.

Sursa foto huffingtonpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top