Connect with us

Revistateo.ro

Buruienile comestibile si bune pentru sanatate

Stiri

Plantele comestibile si bune pentru sanatate

h2>Plantele salbatice au proprietati pe care natura le-o confera, deoarece de foarte multe ori, natura stie sa aiba grija de ea mai bine decat o respectam noi. Iti prezentam cateva plante salbatice bune de mancat si care au un rol important pentru sanatatea fiecaruia.

PAPADIA

Stiati ca papadia a fost introdusa prima oara de catre europeni in Statele Unite si era folosita sub forma de salata? Papadiile mai mature au gustul amar, fapt pentru care este recomandabil sa le consumati cand sunt mai vii colorate, mai tinere. Papadia este bogata in betacaroten, chiar mai bogata decat morcovul. Papadia poate fi folosita pentru stomac, plina si pancreas, atunci cand apar probleme in aceste zone ale corpului.

CITESTE SI: BENEFICIILE ULUITOARE ALE ANGELICAI DE PADURE

GRASITA

Frunzele rotunde si suculente ale acestei plante salbatice, pe care o puteti gasi oriunde, sunt incarcate de vitamina C si vitamina A, continand, de asemenea, si acizi grasi Omega 3.

SPANACUL SALBATIC

Contine o serie de proteine, esti bogata in calciu si vitaminele A, C si K. Puteti consuma spanacul salbatic exclusiv in retete usoare, de exemplu salate cu ulei de masline, putin suc de lamaie si condimente picante.

CITESTE SI: CE PLANTE ITI IMBUNATATESC SISTEMUL NERVOS

TRIFOIUL ROSU

Planta contine fitoestrogen genistein, despre care se stie ca are un rol in combaterea cancerului de prostata. Trifoiul rosu contine vitaminele A, C si D, cu efecte antimucotice, antireumatice si antiinfectioase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top