Connect with us

Revistateo.ro

Căderea Zidului Berlinului au trecut 25 de ani

Inedit

Căderea Zidului Berlinului: au trecut 25 de ani

Căderea Zidului Berlinului. Astăzi se împlinesc 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, eveniment care a confirmat prăbuşirea sistemului comunist din Europa de Est.

Aniversarea este sărbătorită prin numeroase ceremonii în capitala germană reunificată. 8000 de baloane luminoase formează, în aceste zile, o „graniţă a luminii”, pe traseul zidului care a divizat oraşul aproape trei decenii.

Primarul Berlinului a deschis festivităţile după ce a aprins ultima serie de 25 de baloane, din cele 8000 de pe traseul fostului Zid.

„Am avut norocul să putem vedea căderea paşnică a Zidului Berlinului, a graniţei dintre Est şi Vest şi a Cortinei de Fier în toată Europa”, a declarat Klaus Wowereit, primarul capitalei Germaniei.

Zidul a fost construit în 1961 de regimul comunist est-german, pentru a opri fuga cetăţenilor în sectoarele Berlinului controlate de puterile occidentale: Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa.

Oraşul a rămas divizat până în 1989, când regimul a permis trecerea în Vest. Traseul Zidului, între timp demolat, a fost reconstituit cu ajutorul baloanelor cu heliu.

Căderea Zidului Berlinului au trecut 25 de ani (1)

Căderea Zidului Berlinului au trecut 25 de ani (2)

German reunification 1989

Căderea Zidului Berlinului au trecut 25 de ani

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top