Connect with us

Revistateo.ro

Cadoul primăverii pentru sănătatea ta

Detoxifiere

Cadoul primăverii pentru sănătatea ta

Cadoul primăverii pentru sănătatea ta. Chiar dacă afară încă mai este frig, primăvara a sosit mai devreme pe tarabele din pieţe. Dintre bogăţiile acestui sezon se remarcă delicioasele ridichi roşii, sau ridichile de lună, ideale pentru salate ori platouri cu aperitive. Chiar dacă se găsesc şi în afara sezonului, doar în aceste luni ele au o aromă bogată, iar proprietăţile lor le fac să fie vedetele primăverii.

Ridichea roşie conţine o sumedenie de substanţe şi vitamine, care pot reduce riscul de cancer la colon, la sân sau pe cel ovarian. Ingredientul minune din această rădăcinoasă este sulforafanul, care stimulează producerea unor enzime ce vor crea o barieră naturală împotriva radicalilor liberi şi vor inhiba îmbolnăvirea celulelor din corpul uman.

CITEŞTE ŞI: Dieta cu ţelină, soluţia perfectă de a slăbi

Anumite studii vorbesc şi despre acţiunea diuretică pe care ridichile de lună o induc asupra organismului, menţinând astfel sănătatea rinichilor celor care le consumă. Mai mult, acestea ajută şi la detoxifierea ficatului şi la prevenirea bolilor hepatice, lucru ce le face de nelipsit din alimentaţia de primăvară.

Totodată, este cunoscut şi faptul că ridichile roşii luptă împotriva colesterolului “rău” şi curăţă sângele de evenetualele impurităţi. Cu alte cuvinte, previn boli precum ateroscleroza ori alte afecţiuni grave ce au legătură cu depunerea colesterolului pe pereţii vaselor de sânge.

După o cură de câteva zile cu aceste rădăcinoase vei vedea cum scapi şi de problema retenţiei de apă, fără a mai fi nevoie să faci o vizită la medic ori la farmacie. Asta se datorează conţinutului de potasiu, care ajută la eliminarea surplusului de apă din organism, prin reglarea nivelului de sodiu.
Reţeta unui ten impecabil stă tot în consumul de ridichi roşii, întrucât sunt bogate în antioxidanţi, fapt care te va ajuta să ai o piele frumoasă şi să încetineşti apariţia ridurilor.

Pentru că au un conţinut mare de fibre, dar şi de apă, ridichile de lună sunt indicate şi atunci când vrei să slăbeşti rapid şi sănătos. Pentru că au doar 16 calorii la 100 de grame, le poţi consuma de câte ori simţi că îţi este foame, fără sa-ţi fie teamă ce te-ai putea îngrăşa.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top