Connect with us

Revistateo.ro

Caju - aur pentru sănătate

Naturiste

Caju – aur pentru sănătate

În ultimul timp această oleaginoasă numită caju (cunoscută și sub numele de nuci de caju) devine din ce în ce mai populară. Mulți o consumă pentru că e la modă, alții pentru că așa le spun nutriționiștii sau pentru că au văzut la TV. Puțini sunt cei care cunosc cu adevărat multitudinea de beneficii pe care caju le aduce în viața noastră. Iată ce poate face caju pentru sănătatea ta!

Caju are un conținut bogat în magneziu, mangan, fosfor și cupru. Aproximativ 40 de gram de caju vă oferă 25% din doza zilnică de magneziu, 20% din cea de fosfor și 37% din necesarul zilnic de cupru. Totodată, nucile de caju conțin acizi grași nesaturați (grăsimi sănătoase) în proporție de 80%. Acidul oleic din aceste nuci menține sănătatea inimii și previne bolile cardiovasculare. Pentru a reduce riscul apariției bolilor de inimă trebuie să consumați în fiecare zi o mână de caju. Le puteți adăuga în bolul cu cereale sau în iaurt dimineața, sau le puteți consuma ca și gustare între mese.

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE UIMITOARE ALE LAPTELUI DE MIGDALE

Fiind deosebit de bogat în magneziu, caju are grijă de sănătatea oaselor. Majoritatea magneziului din organismul nostru se găsește în oase, iar deficitul acestui mineral poate cauza probleme cu oasele și încheieturile. Totodată, cuprul din nucile de caju îmbunătățește flexibilitatea încheieturilor.

Studiile arată că un consum regulat de caju poate previne riscul apariției pietrelor la bilă. Pe lângă asta, aceste oleaginoase sunt perfecte pentru persoanele care vor să piardă din greutate. Ideea că nucile îngrasă este un mit. Avem nevoie de ele deoarece sunt bogate în grăsimi sănătoase, care contribuie la buna funcționare a organismului. Deoarece conțin mai puține grăsimi decât migdalele, alunele sau nucile pecan, nucile de caju sunt perfecte pentru dieta echilibrată a celor care vor să slăbească. Totodată, acestea au un conținut bogat în fibre, care ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top