Connect with us

Revistateo.ro

Calatorii gratuite si sporuri pentru acesti angajati. Te incadrezi?

Stiri

Calatorii gratuite si sporuri pentru acesti angajati. Te incadrezi?

Calatorii gratuite? Sporuri si avantaje deosebite pentru salariati? Da! Asa ceva exista in Romania intr-un anumit domeniu. Anumiti angajati la stat beneficiaza de toate aceste facilitati.

Salariatii companiei nationale CFR SA, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, beneficiaza de o serie de avantaje pentru care ar ravni oricine. CFR SA isi rasplateste angajatii fideli nu doar pentru munca pe care o depun si dedicarea lor, ci si in cazul in care se casatoresc, devin parinti sau isi pierd un membru de familie. In situatii complicate, acestia sunt protejati in caz de concediere, scrie economica.net.

Tot personalul CFR cu contract de munca pe perioada nedeterminata beneficiaza in mod gratuit de autorizatie de calatorie pe calea ferata cu trenuri CFR la clasa a II-a. Angajatii companiei de stat, aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, primesc sporuri daca depun o munca mai dificila ori conditiile de munca feroviara sunt grele in fiecare zi.

Ce se intampla cu pensiile in urmatorii 14 ani

7 greseli din viata de zi cu zi care te fac sa pierzi bani

Vechimea unui angajat CFR este rasplatita cu un spor de pana la 25% din salariu si cu indemnizatie de pensionare. In plus, persoanele care muncesc in cele 12 zile de sarbatoare legala din calendar, in zilele de sambata, duminica si de Ziua feroviarilor primesc un salariu in plus.

Mai mult, salariatii care muncesc intre ora 22 si 6 dimineata au 25% in plus la salariu. Munca in conditii periculoase este rasplatita cu un bonus de 15%. Salariatii CFR primesc si tichete de masa, iar de Craciun, acestia primesc o prima de 750 de lei brut.

Multa lume crede ca angajatii CFR muncesc incontinuu si nu se bucura de vacanta. Conform contractului de angajare si a Codului Muncii, acestia beneficiaza de 24 de zile libere pe an la care se adauga si evenimentele speciale din viata lor. Daca un angajat CFR infiaza un copil minor, CFR SA acorda parintelui un ajutor de 3.873 lei.

Angajatii CFR care au copii sau sunt unici intretinatori sunt greu de demis, conform contractului. Daca un salariat moare, CFR acorda un ajutor de 7.746 lei familiei, bani de inmormantare. Daca sotia sau sotul unui angajat decedeaza, CFR acorda o suma de 3.873 lei, scrie in Contractul Colectiv de Munca.

De asemenea, daca un salariat care era unic intretinator al familiei sale moare, un membru al familie (sot, sotie sau copil) este angajat de CFR, evident cu acordul acestuia.

Zilele libere la angajatii CFR SA


Iata care sunt evenimentele importante din viata angajatilor pentru care CFR SA da zile libere:
– 5 zile libere cu ocazia casatoriei salariatului sau a copilului salariatului;
– 5 zile libere pentru casatoria fratelui sau a surorii angajatului;
– 5 zile libere pentru decesul unei persoane din familie pana la gradul de cumnat;
– 5 zile libere pentru adoptarea unui copil;
– 5 zile libere pentru mutarea in alta localitate in interes de serviciu;
– 5 zile liber pentru angajatii care au devenit tatici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top