Connect with us

Revistateo.ro

Cancerul la sani: Aspecte FUNDAMENTALE despre RECONSTRUCTIA SANILOR. Nu toate femeile isi pot reface sanii dupa mastectomie

Sanatate

Cancerul la sani: Aspecte FUNDAMENTALE despre RECONSTRUCTIA SANILOR. Nu toate femeile isi pot reface sanii dupa mastectomie

Anual, mii de romance sufera din cauza cancerului la san, 90% dintre acestea ajungand la medic in faza critica. In cele mai multe cazuri, din cauza starii avansate a bolii, este nevoie interventia chirurgicala de taiere/mutilare a sanilor: mastectomia, adica indepartarea intregii glande mamare, impreuna cu mamelonul. Putine femei din Romania stiu ca in urma mastectomiei, CNAS deconteaza interventia de reconstructie a sanilor.

Solutii pentru reconstructia sanilor exista. Femeile isi pot reface sanii cu tesut propriu, recoltat din zona abdomenului sau zona fesiera. Durata de recuperare in urma unei astfel de operatiuni chirurgicale poate dura pana la cateva luni bune. Exista si varianta protezelor mamare, costurile acestei proceduri fiind mai mare dar durata mai mica.

Putine femei stiu ca pot incepe operatia de reconstructie a sanilor odata cu mastectomia. In acest fel, femeia nu mai trece prin acele traume psihologice de pierdere, practic, a feminitatii. Insa operatia de reconstructie a sanilor, in astfel de cazuri, nu este o fita, un moft, ci o necesitate care aduce cu sane o serie de pericole la care se expune pacienta.

Vestea trista este ca nu toate pacientele pot beneficia de operatia de reconstructie a sanilor in urma mastectomiei. Astfel ca, in urma unui consult amanuntit, e posibil sa primesti vestea ca nu te poti opera. In cazul in care pacienta sufera in paralel si de alte boli, cum ar fi cele cardiace sau pulmonare, operatia se amana. Pentru a beneficia insa de operatia de reconstructie a sanilor trebuie sa te prezinti la CNAS cu un dosar complet: documente referitoare la diagnostic, tratament oncologic si adeverinta de salariat sau orice alta dovada a platii asigurarilor la CNAS.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top