Connect with us

Revistateo.ro

Cand a aparut primul body pentru bebe si ce rol are Justin Bieber in popularizarea lui printre cei mari

Stil de viata

Cand a aparut primul body pentru bebe si ce rol are Justin Bieber in popularizarea lui printre cei mari

Atunci cand o prietena buna sau o ruda urmeaza sa fie mamica, ne indreptam cu pasi reprezi spre magazinul cu haine pentru bebelusi si achizitionam, rapid, un body pentru bebe, unul vesel si colorat, eventual cu un mesaj amuzant imprimat. E in natura noastra, pentru ca atasam imediat notiunea de body pentru bebe cu o vestimentatie necesara. Si, pana la urma, cine ne poate judeca? Pentru ca bebe va primi un body pentru bebe de la toti cei cunoscuti si pana si parintii vor achizitiona cate un body pentru bebe, in functie de ce li se pare lor dragut.
De ce un body pentru bebe? In primul rand, datorita sistemului de prindere, este un obiect vestimentar extrem de practic. Imediat il imbraci pe cel mic intr-un body pentru bebe. Spatele celui mic e acoperit, iar scutecul lui are o sustinere in plus intr-un body pentru bebe.

Istoria unui body pentru bebe? Se pare ca exista dovezi conform carora in secolul 20 bebelusii au purtat pentru prima data un body pentru bebe. Au fost descoperite chiar ele, realizate din bumbac, prevazute cu extensii frontale si dorsale de material, cu posibilitatea de a fi prinse cu ace de siguranta si cu nasturi. Ce-i drept, am evoluat de atunci, dar chiar asa aratau primele modele de body pentru bebe, acum un secol si ceva in urma!

Anii au trecut de atunci si, cumva, evolutia unui body pentru bebe a fost de-a dreptul spectaculoasa. In 1950, conceptul de body pentru bebe a atins apogeul. A ajutat industria din America, bineinteles. Mamele care doreau emanciparea voiau si produse care sa le faciliteze viata. Cap de lista erau scutecele si aceste obiecte vestimentare dragalase foc, pe care noi le cumparam astazi cu ochii inchisi.

Sa nu uitam faptul ca, desi a inceput ca un obiect vestimentar pentru cei mici, ideea de body pentru bebe s-a dezvoltat enorm in prezent, chiar si cei mari purtandu-l. Desigur, adaptat lor. Cati dintre voi nu aveti in casa o pijama dintr-o singura bucata (onsie pe numele ei, care se gaseste peste tot in Romania)? Va spunem noi ca, in ultimul an, multi dintre furnizori au dat lovitura cu ele. Au avut si ajutor, in persoana lui Justin Bieber, care in 2015 a aparut pe strada intr-un soi de body pentru bebe, dar pentru adulti. Si a inceput isteria, in adevaratul sens al cuvantului:
“Timpurile se schimba. Iar astfel de obiecte vestimentare sunt comode, cool si pline de umor”, au spus creatorii la vremea respectiva.

E interesanta istoria unui body pentru bebe. E interesanta si ideea care, in secolul 20, era inovativa si a schimbat viata parintilor in mai bine. Si pe a lui bebe, desigur, care nu doar ca era dragalas, dar era mereu in confort si departe de raceli. Sau de tras curentul, cum spunem noi, romanii.
In prezent, Noriel va poate ajuta cu cadoul vestimentar perfect pentru bebelusi. Pentru ca orice body bebe de la Noriel este vesel, colorat, cu desene si mesaje amuzante si, daca mai puneti si ca au preturi mici, mici, va imbie sa descoperiti ofertele tentante.
Mai ales acum, ca stiti istoria lui, e parca cadoul si mai potrivit, nu e asa?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top