Connect with us

Revistateo.ro

Cand nu ai voie sa mananci usturoi

Sanatate

Cand nu ai voie sa mananci usturoi

Usturoiul este benefic pentru sanatate, insa ca orice aliment, exista si contraindicatii pe care ti le prezentam. Oamenii consuma usturoi fara sa se informeze. Acest miraculos aliment pentru sistemul imunitar nu se recomanda spre consumare in anumite conditii.

Cand nu ai voie sa mananci usturoi

1. Daca ai probleme cu vederea

Pacientii care sufera de boli degenerative ale ochilor nu au voie sa manance usturoi. Consumul fara masura a legumei poate provoca, de asemenea, leziuni grave la nivelul ficatului si la nivelul ochilor, conform socialdiario.com.

2. Daca ai presiunea prea mica

Usturoiul este bun pentru hipertensive, insa periculos pentru cei cu tensiunea slaba. Acesta are rolul de a scadea tensiunea si nu face decat sa inrauteasca situatia pacientilor hipotensivi.

3. Daca ai probleme hepatice

Avand in vedere ca usturoiul este antibacterian si antiviral, eliminand astfel bacteriile rele, oamenii considera ca nu e nimic rau daca este consumat frecvent. Aceasta leguma este interzisa, insa, persoanelor care iau un tratament impotriva virusului hepatic.

4. Daca ai probleme stomacale

Usturoiul crud provoaca probleme serioase persoanelor care se confrunta cu diareea non-bacteriana. Acesta afecteaza mucoasa intestinala din cauza faptului ca este picant.

5. Daca esti insarcinata sau alaptezi

Consumat in cantitati normale, usturoiul este un aliment sigur in timpul sarcinii. Consumat in cantitati mari, acesta devine o problema atat pentru viitoarele mamici cat si pentru fat. Usturoiul provoaca probleme la nivelul stomacului, subtiind placenta.

Usturoiul este, asadar, un aliment esential pentru sanatate, insa trebuie sa tinem cont si de contraindicatiile consumarii acestuia. Este de folos bolnavilor de inima sau celor care au tensiunea ridicata. Usturoiul reduce colesterolul rau din sange si este eficient si in tratarea eczemelor sau cicatricilor profunde, avand efecte astringent.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top