Connect with us

Revistateo.ro

Când trecem la ora de iarnă 2017? Care sunt efectele nebănuite ale schimbării

Stil de viata

Când trecem la ora de iarnă 2017. Efectul nebănuit al schimbării

Ora de iarna 2017. Luna octombrie este o zi a schimbărilor și nu doar din punct de vedere al temperaturilor. Astfel, în ultima duminică din lună se va trece la ora de iarnă.

Schimbarea va avea loc în noaptea de 28 octombrie spre 29 octombrie 2017, adică în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din octombrie. Asta înseamnă că ora 04:00 va deveni ora 03:00, iar ziua de 29 octombrie 2017 va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.

Cum te afectează trecerea la ora de iarnă 2017

Schimbarea de la ora de iarnă la cea de vară a avut loc în România pentru prima dată în 1932, în prima duminică a lunii aprilie, respectiv în prima duminică din octombrie. Practica a ramas în vigoare până în 1943, atunci când legea trecerii la ora de vară a fost anulată și reintrodusa 36 de ani mai târziu, în 1979.

CITEȘTE ȘI: Nu se mai trece la ora de iarnă în ultima sâmbătă din octombrie!

În ciuda faptului că ne vom putea bucura de o oră în plus de somn, ora de iarnă poate avea și câteva efecte secundare nu tocmai plăcute. De exemplu, mulți oameni se plâng de insomnii, nervozitate sau chiar depresie din cauza trecerii de la ora 04:00 la ora 03:00.

Mai mult, în această perioadă se poate instala și astenia de toamna și care afectează mai ales femeile cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani. Printre simptomele acestei afecțiuni se află de multe ori dificultatea de ne ridica din pat, stări de rău, oboseală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top