Diverse
Care este cauza mâncărimilor din interiorul urechii
Mâncărimile nu sunt deloc plăcute, mai ales când sunt resimțite în locuri unde nu poți ajunge.
Cele din interiorul urechii sunt cele mai deranjante și de multe ori riști să îți faci rău cu bețișoarele dacă vrei să te scarpini foarte adânc.
De ce la vin oare aceste mâncărimi? Unele pot fi simptomele unor afecțiuni cronice, așa că nu trebuie să le neglijezi.
Urechea are fibre neurologice care sunt extrem de sensibile. Mâncărimile obișnuite în interiorul urechii apar de la pielea uscată, pot fi provocate de infecții la nivelul urechii, psoriazis, dermatită sau un exces de apă cu sare.
Mâncărimea poate fi cauzată de o infecție fungică. Infecțiile cu ciuperci provoacă în majoritatea cazurilor mâncărimi de nesuportat.
De asemenea, dermatita atopică (eczemă) și psoriazisul provoacă disconfort în canalul urechii, mai spun medicii.
Când trebuie să ne îngrijoreze aceste mâncărimi?
Dacă mâncărimea persistă mai mult de 24 de ore și revine frecvent în decurs de o zi și este însoțită de sângerare sau apare o secreție ciudată, trebuie să știi ca asta îți poate afecta auzul, așa că ar fi bine să mergi la doctor.
CITESTE SI: Care este cel mai bun mod de a-ti curata urechile? Afla ce spun medicii
Țiuitul urechilor, o altă problemă care nu trebuie ignorată
Pe parcursul zilei, este posibil ca această problemă să nu fie observată. Însă, noaptea este mai ușor să o sesizezi.
Este o problemă întâlnită în cazul persoanelor care își pierd auzul, insă și persoanele care nu au probleme cu auzul pot să treacă printr-o astfel de experiență.
Fenomenul apare din cauza unor sunete puternice, din cauza infecțiilor. De asemenea, ceara în exces, unele leziuni interne și tumorile pot fi motive pentru care apare fenomenul.
Cei care consuma alcool, dar și cei care fumează pot avea această problemă. De asemenea, din cauza stresului și din cauza băuturilor carbogazoase poate să apară țiuitul urechilor.