Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Care este cel mai bun sport de practicat

Specialiștii susțin că cel mai bun sport de practicat nu este alergatul în parc sau voleiul pe plajă, vara. Există un sport care îți pune în funcțiune toate părțile corpului, aducând o serie de beneficii pentru sănătate. Este vorba despre înot.

BENEFICIILE ÎNOTULUI:
1. EXERCIȚIU PENTRU INIMĂ

Înotul poate fi inclus la categoria exercițiilor de tip cardio, deși nu necesită la fel de mare efort ca și alergatul. Cu toate acestea, din cauza faptului că este practicat în apă, se depune cam același volum de energie ca și alergatul pe bandă, spun experții. În funcție de stilul de înot, pot fi adoptate atât mișcări aerobe cât și anaerobe. Foarte importante în astfel de activități este să alternați mișcările anaerobe cu cele aerobe deoarece corpul nu poate susține intervalele de mișcări anaerobe mai mult de câteva minute, și, pe distanțe mici.

CITEȘTE ȘI: COSTUME DE BAIE PENTRU FEMEILE PASIONATE DE SPORT
2. STILUL CRAWL, PERFECT PENTRU SISTEMUL MUSCULAR
Stilul Crawl (a se târî) implică toate grupele de mușchi deoarece efortul de înaintare în apă trebuie făcut folosind întreg corpul.

3. PERFECT PENTRU PLĂMÂNI
2 ore de înot pe săptămână te scapă de sforăieli și te ajută să respiri mai bine și în timpul zilei. De asemenea, înotul poate fi practicat de persoanele care au probleme astmatice și nu pot practica alte sporturi. Umiditatea și mișcările bine făcute îi pot ajuta să respire mai bine.

Sursă foto: cikipedia.com

Sursă foto: cikipedia.com


4. ÎNTĂRIREA OASELOR + ELIMINAREA STRESULUI
Înotul ajută la întărirea ligamentelor articulare și reduce astfel riscul leziunilor. Este recomandat și pentru sănătatea sistemului nervos. S-a demonstrat în numeroase studii că persoanele care înoată frecvent se stresează mai rar.

5. CEL MAI IMPORTANT: TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI
Unul dintre cele mai remarcabile beneficii ale înotului este slăbitul. Marele avantaj în practicarea acestui sport este că nu va trebui să îți schimbi des maieurile sau să iei cu tine o sută de prosoape la sala de sport, deoarece ești în apă și te speli automat. Bineînțeles că, după o sesiune de înot, este recomandat un duș scurt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top