Connect with us

Revistateo.ro

Au fost descoperite biletele pe care Einstein a scris „secretul fericirii”.

Stiri

Care este secretul fericirii? Răspunsul a fost scris chiar de Einstein pe un bilet, care acum valorează 1,56 milioane de dolari

Albert Einstein a dezvăluit „teoria fericirii” acum 95 de ani. Însă, ea a fost descoperită abia acum. Două bilete scrise de savant pentru un curier au fost vândute a o casă de licitație din Ierusalim în schimbul sumei de 1,56 milioane de dolari, respectiv 240.000 de dolari, potrivit BBC, citată de news.ro.

Răspunsul lui Einstein la întrebarea: „Care este secretul fericirii?”

Pe când se afla în Tokyo în 1922, la un turneu unde susţinea mai multe conferinţe, Einstein a primit un mesaj de la un curier. În loc de bacșiș, omul de ştiinţă i-a oferit două bilete cu mesaje scrise de mână.

Pe unul dintre bilete, o foaie cu antetul hotelului, scrie: „O viaţă simplă şi liniştită aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului într-o nelinişte constantă”. Acest bilet a fost vândut cu 1,56 milioane de dolari.

Celălalt bilet este o foaie simplă de hârtie pe care cercetătorul a notat: „Unde există o dorinţă, există un drum”. Acest bilet a fost adjudecat în schimbul sumei de 240.000 de dolari.

Cele două bilete au fost licitate alături de alte obiecte care i-au aparţinut lui Albert Einstein.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top