Sanatate
Carnea de miel – beneficii si riscuri
De Paste, multi romani consuma carne de miel. Potrivit studiilor, acest aliment aduce numeroase beneficii organismului. Insa, este bine sa cunoastem anumite detalii referitoare la carnea de miel. Afla despre ce este vorba.
Carnea de miel – beneficii si riscuri
Inainte de a cumpara carnea de miel, este bine sa stii greutatea animalului inainte de sacrificare. De asemenea, sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le cunosti in legatura cu modul in care se prepara. Astfel, vei beneficia de toate proprietatile nutritive ale acestui aliment. Si gustul este infulentat de modul in care este preparata carnea.
Carnea mieilor mici contine purine, precum si cristale de acid uric. Acestea afecteaza articulatiile si genunchii. In plus, daca vei consuma carnea mieilor mult prea mici in momentul in care au fost sacrificati, atunci risti sa faci anumite boli. Printre ele se numara guta si problemele localizate la nivelul rinichilor. Aceasta carne nici nu este usor de digerat.
Este indicat sa se consume carnea provenita de la mieii care aveau 10-15 kg inainte de a fi sacrificati. Astfel, va fi mai usor de digerat.
Carnea de miel este o sursa importanta de Omega 3 si Omega 6. Insa, pentru a beneficia de acesti nutrietni, este bine ca animalul sa fie hranit cu alimente naturale si sa creasca intr-un mediu natural. De asemenea, carnea de miel este bogata in vitamine precum vitaminele B1, B2, B5, B6, B9, B12.
Carnea de miel trebuie sa fie fiarta sau gatita la temperaturi mici. Este ideal sa fie pusa la fiert dupa ce apa da in clocot. Astfel se pastreaza proprietatile nutritive ale alimentului. Daca vrei ca la masa de Paste sa consumi friptura de miel, atunci trebuie sa stii ca este indicat sa tii carnea timp de 24 de ore in vin sau otet, apa si diferite condimente. Astfel, va fi frageda si mai usor de digerat.
Nu este bine sa combini carnea de miel cu orez, cartofi, paste, paine sau alcool.
Articole pe aceeasi tema:
Reteta de Paste: Ciorba de miel cu taitei
Reteta de Paste: Ciorba de miel