Connect with us

Revistateo.ro

Cartile care au prezis PE BUNE viitorul omenirii

Stiri

Cartile care au prezis PE BUNE viitorul omenirii

Jules Verne, H. G. Wells sau Arthur C. Clarke – mari scriitori si in acelasi timp mari profeti ai omenirii! Fiecare dintre acestia au prevestit de-a lungul vremii cum va arata lumea in viitorul indepartat.

H. G. Wells s-a nascut in Anglia in secolul XIX, cel mai cunoscut roman al sau fiind „Razboiul lumilor”. Acesta a mai scris „Omul invizibil”, „Masina timpului”. Volumul „When the Sleeper Wakes”, de pilda, anticipeaza deja aparitia usilor automate, desi a fost scris in anul 1899. Tot Wells a anticipat si folosirea tancurilor in razboi, intr-o scriere a sa din 1903. Tot el a prezis si introducerea bombelor atomice in cartea „The world set free”, scrisa in 1914. Bomba atomica a aparut abia in 1945, fiind opera lui Oppenheimer, „distrugatorul lumilor”.

Cunoscutul Jules Verne (foto articol) a prezis in cartile sale futuristice aparitia submarinului electric, printre altele. Submarinul a fost inventat la 90 de ani dupa ce Verne a scris despre acesta, adica in 1960. Cartea „De la Pamant la Luna” este una dintre primele mari carti SF care ne introduce in era spatiala. Verne anticipeaza in scrierile sale si ”reclamele atmosferice” sau scrisul pe cer sau chiar apelurile video.

Britanicul Clarke apare de trei ori pe lista predictiilor. „2001 – O odisee spatiala” prevesteste aparitia satelitilor de comunicare. Tot el scrie cu foarte mult timp inainte de a aparea Internetul despre aparitia realitatilor virtuale. Acesta a mai scris si despre turismul spatial, care astazi nu mai este niciun secret existand companii private care vor sa faca o afacere din asta.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top