Smart Cook
Cartofi inveliti in bacon
Azi va prezentam un aperitiv foarte gustos si foarte rapid: Cartofi inveliti in bacon.
Ai nevoie de:
- cartofi
- bacon
- boia dulce sau iute
- patrunjel proaspat sau uscat
Cum se prepara:
Cartofii se spala bine si apoi se taie pe lungime. Bucatile trebuie putin mai groase decat cele pentru cartofi prajiti.
Va recomandam sa curatati cartofii pentru a-i putea folosi in intregime.
Se inveleste fiecare bucata de cartof in bacon, apoi se presara putina boia dulce sau iute, dupa preferinta si se pune putin patrunjel.
Se pun pe gratarul de la cuptor pentru ca baconul sa devina crocant si pentru a nu se coace in grasimea lasata de bacon. Sub gratar se pune o tava cu hartie de copt pentru a nu distruge cuptorul.
Se tin la cuptor 30 de minute, la 220 de grade sau foc mare.
Se pot servi calzi sau reci.
Pofta buna!
Mai jos reteta in format video: