Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

CARTOFUL , vedeta sezonului de iarnă

140 de kilograme pe an. Asta este media pe care o consumă majoritatea oamenilor atunci când vine vorba despre cartofi. Nici nu este de mirare, ţinând cond de calităţile acestuia.

De exemplu, cartofii au cea mai mare cantitate de potasiu existentă într-un singur produs alimentar. Un cartof mediu copt în coajă conţine aproximativ 700 mg de potasiu, care joacă un rol important în funcţionarea optimă a sistemului nervos şi contracţia muşchilor din corp, inclusiv a inimii.

Atunci când o persoană se gândeşte la vitamina C, cu siguranţă nu ia în considerare şi cartofii. Cu toate acestea, un cartof de mărime medie oferă aproximativ 45% din valoarea zilnică de vitamina C, extrem de importantă când vine vorba de o bună funcţionare a sistemului imunitar.

Fibrele, care sunt foarte importante pentru pierderea în greutate, sănătatea inimii şi digestie, se găsesc şi ele în cartof. Consumul lui în coajă este o modalitate bună de a adauga mai multe fibre la dieta zilnică.

RECOMANDARE:  în locul alimentelor de tip fast-food alegeţi cartofii, care sunt mult mai hranitori şi mult mai ieftini, conţin vitamina C şi potasiu. În plus, nu au grşsimile şi sodiul conţinute de mâncărurile tip fast-food,  iar un cartof de mărime medie conţine doar un gram de zahăr. Pentru a fi consumaţi cât mai sănătos, pot fi gătiţi cu puţin parmezan şi rozmarin la cuptor.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top