Connect with us

Revistateo.ro

Caruselul de Lumină se redeschide după un sfert de secol

Stiri

Caruselul de Lumină se redeschide după un sfert de secol

Caruselul de Lumină se redeschide după un sfert de secol. Celebra construcţie, ridicată în 1860, intra în patrimoniul celebrei familii de bancheri Chrissoveleni în 1903, urmând ca în perioada comunistă să funcţioneze aici magazinul Familia. După 1990, imobilul este retrocedat lui Jean Chrissoveloni, care decide să-l reabiliteze şi să-i ofere farmecul de altădată.

“Ne-am structurat propunerea în jurul ideii de comunicare între vechi şi nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lăsa loc jocului de lumini şi umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasă şi diafană a supantelor generează dinamică şi adaugă ritmicităţii şi simetriei clădirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel în mişcare.” au declarat reprezentanţii firmei de arhitectură Square One pentru designist.ro, cei care au conceput planul de reabilitare a Caruselului de Lumină.
cosmindragomir.info
Clădirea va fi inaugurată aşadar joi, 12 februarie, începând cu orele 20:00, loc în care vor concerta Silent Strike şi în care vor fi afişate diferite proiecţii video realizate de Dan Barbu.

Tot începând din dată va funcţiona aici o nouă librărie Cărtureşti. Aceasta va avea la ultimul etaj un bistro, la subsol un spaţiu multimedia, dar şi o galerie de artă contemporană, situată la primul etaj.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top