Connect with us

Revistateo.ro

Casatoria nu e pentru tine! Ce trebuie sa stii ca sa fii fericit

Stil de viata

„Casatoria nu e pentru tine!” – Ce trebuie sa stii ca sa fii fericit

„Ce sa fac?”, „Cum sa fac?”, „Unde gresesc?”, „Unde am gresit?” – intrebari care vin ori una cate una, ori in avalansa atunci cand evii nesigur de decizia ta de a te casatori sau chiar de mariajul tau.

Americanul Seth Adam Smith, blogger si editor-sef al ForwardWalking.com, vine cu cel mai simplu si mai convingator raspuns: „Casatoria nu e pentru tine!” Cand faci acest pas, nu il faci pentru a primi, ci pentru a darui. Iata cum explica si cum argumenteaza:

Ce trebuie sa stii ca sa fii fericit

Fiind casatorit doar de un an si jumatate, mi-a dat seama de curand ca mariajul nu este pentru mine. Acum nu va repeziti sa trageti concluzii, cititi mai departe.

Mi-a cunoscut sotia in liceu, cand aveam – si eu, si ea – 15 ani. Am fost prieteni vreme de zece ani, pana cand am decis ca nu mai vrem sa fim doar prieteni. Le recomand cu putere acelora care sunt cei mai buni prieteni sa se si indragosteasca unul de celalalt!

Cu toate acestea, indragostirea de cea mai buna prietena nu m-a scutit de cateva temeri legate de mariaj. Cu cat eu si Kim ne apropiam mai mult de decizia de a ne casatori, cu atat eram mai paralizat de fric. Eram pregatit? Faceam alegerea buna? Era Kim persoana potrivita cu care sa ma castoresc? Ma va face ea fericit?

Si atunci, intr-o binecuvantata noapte, am impartasit gandurile si temerile mele cu tatal meu.
Subtitlu: Un moment crucial

Probabil ca oricare dintre noi traieste in viata momente in care i se pare ca timpul trece mai greu, incetineste, ca aerul „intepeneste” si ca tot ceea ce te inconjoara te cuprinde.. Iar toate astea transforma momentul intr-unul pe care nu il vei uita niciodata.

Raspunsul tatalui meu la temerile mele a fost un astfel de moment pentru mine. Zambind, mi-a spus: Seth, esti complet egoist. Asa ca am sa iti spun in cel mai simplu mod cu putinta: casatoria nu este pentru tine! Nu te insori ca sa fii tu fericit, ci ca sa faci pe altcineva fericit.

Mai mult decat atat, casnicia nu e pentru tine, ci e pentru familie. Nu pentru rudele si restul nimicurilor, ci pentru viitorii tai copii. Cine vrei sa te ajute sa ii cresti? Cine vrei sa ii influenteze? Casnicia nu e pentru si despre tine, ci despre persoana cu care te-ai casatori!”
A fost secunda in care am stiut: Kim este persoana potrivita cu care sa ma insor.

Mi-am dat seama ca vreau sa o fac fericita, sa o vad cum zambeste in fiecare zi, sa o fac sa rada in fiecare zi. Voiam sa fiu parte din familia ei, iar familia mea vloia ca ea sa fie parte dintr-a noastra. Cand m-am uitat in urma si mi-am amintit toate momentele in care s-a jucat cu nepoatele mele, am stiut ca ea este aceea alaturi de care vreau sa imi construiesc propria familie. (…)

Tuturor acelora care citesc acest articol – casatoriti, aproape casatoriti, singuri sau chiar celibatari convinsi – va spun un singur lucru: casatoria nu e pentru voi! Nicio relatie adevarata de dragoste nu este pentru voi! Iubirea e pentru si despre persoana persoana pe care o iubesti.

Si, in mod paradoxal, cu cat iubesti mai mult acesta persoana, cu atat mai multa dragoste vei primi. Si nu numai de la cel ales sau de la cea alaseasa, ci si de la prietenii si familia sa…si de la mii de alte persoane pe care nici macar nu le-ai fi intalnit daca dragostea ta ar fi ramas „despre tine”. Cu adevarat, iubirea si casatoria nu sunt pentru tine. Sunt pentru altii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top