Connect with us

Revistateo.ro

Cât contează vârsta în alegerea partenerului

Cuplu

Cât contează vârsta în alegerea partenerului

Cât contează vârsta în alegerea partenerului. Contează, bineînţeles şi nivelul de maturitate al partenerilor, pentru că se ştie că bărbaţii se maturizează ceva mai greu decât femeile (cu 11 ani mai lent decât acestea). De aceea s-a şi dovedit ştiinţific că femeile preferă bărbaţi mai în vârstă. Cele mai frecvente relaţii de acest tip au o diferenţă de aproximativ şase ani, între parteneri sau 10-12 ani.

Contează enorm cât de tânără este femeia care decide să îşi unească destinul cu un bărbat mult mai în vârstă. Psihologii spun că, daca aceasta nu este, la rândul ei, suficient de matură, poate pune punct relaţiei peste câţiva ani, iar principalul motiv este că realizează ca poate deveni văduvă devreme.
O femeie tânără îşi alege un bărbat mai în vârstă în special din motive de securitate. Vede în el un ghid si un mentor, dar şi stabilitate financiară.

Cu toate acestea, studiile sociologice demonstrează că femeile care au cu zece ani mai mult decât bărbaţii din vieţile lor lor sunt mai satisfacute de relaţie. Un alt aspect, dovedit medical, este că femeile care se căsătoresc cu bărbaţi mai tineri mor mai repede.

Un studiu care a analizat 3.000 de cupluri de tineri căsătoriţi din Statele Unite a arătat că riscul de divorţ creşte proporţional cu diferenţa de vârstă, conform descopera.ro. Astfel o diferenţă de 1 an între parteneri înseamnă un risc de despărţire cu 3%. O diferenţă de 5 ani echivalează cu un risc cu 18% mai mare, iar 10 ani diferenţă creşte riscul cu 39%, faţă de cel al partenerilor cu aceeaşi vârstă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top