Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Cat de des trebuie sa cureti lucrurile din casa. In cazul blugilor vei avea o surpriza

Probabil ca ti-ai facut deja un ritual in legatura cu hainele pe care le ai de spalat, precum si paturile, pernele sau alte lucruri din casa.

Multi sorteaza hainele dupa culori, folosesc detergent si balsam si cam asta este tot.

O dilema pentru multe persoane este si cat de des trebuie sa iti speli parul, fata, hainele sau masina.

Daca unii aleg sa faca acest lucru zilnic, altii se gandesc la faptul ca este mai bine sa faca acest lucru la cateva zile.

Ei bine, daca si tu faci acelasi lucru, ar trebui sa te gandesti mai bine.

Un studiu care s-a facut printre cititorii americani care au fost intrebati la cat timp isi spala asternuturile, iar unii dintre respondenti au dezvaluit ca fac acest lucru la 10-14 zile, in timp ce unii au spus ca trec chiar si cateva saptamani intre spalari.

Iata, de fapt, cat de des ar trebui sa speli lucrurile din casa ta:

Asternuturile – o data pe saptamana. Acestea trebuie curatate pentru a elimina mirosurile neplacute, precum si praful si transpiratia. Intotdeauna ar trebui sa speli asternuturile la o temperatura mare, pentru a reusi sa scapi de toti germenii.

Masina – o data la una-trei saptamani. Daca nu iti tii masina intr-un garaj si o lasi afara unde este expusa intemperiilor, curat-o o data pe saptamana. In caz contrar, la doua-trei saptamani are nevoie sa fie curatata.
Cainii – tu decizi de fiecare data cand trebuie sa ii cureti. Daca ploua si este noroi afara, atunciai trebui sa ii speli mai des. Unele rase au pielea mai unsuroasa, asa ca o data pe luna trebuie sa ii cureti. Cainii cu parul cret sau drept trebuie sa fie imbaiati de trei, patru ori pe an.

Blugii – Poarta-i de patru-cinci ori inainte de a alege sa ii cureit. Spalatul prea des le poate dauna.

Cum se spala: se intorc pe dos si se spala in apa rece, apoi se pun la uscat.

Sutienul – se spala la trei-patru purtari, iar cea mai buna solutie pentru a avea un sutien pentru a perioada mai mare de timp este sa nu il porti doua zile la rand. Lasa-le pentru cel putin 24 de ore inainte sa le porti din nou.

Fata – poate parea ciudat, insa si in cazul fetei trebuie sa ai o rutina de curatare. Curat-o cu apa in fiecare seara, iar daca ai pielea uleioas-o, repeta procesul dimineata.

Parul – in fiecare zi. Foloseste si sampon uscat daca simti nevoia sa il improspatezi.

Salteaua – la fiecare sase luni. Nu este suficient doar sa intorci salteaua, ci trebuie si sa o cureti.

Aspira partea superioara a saltelei, apoi sterge-o cu o carpa umezita cu apa rece si cu o cantitate mica de sampon pentru tapiterie. Nu folosi solutie in exces, pentru a nu atrage mucegaiul.

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top