Stil de viata
Cat de puternic este blestemul de mama si cum scapi de el
Blestemul de mama este unul dintre cele mai puternice blesteme. Parintele Cleopa, unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici ai Romaniei, a vorbit in timpul vietii despre cat de puternic este acest blestem.
”Binecuvantarea parintilor intareste casele fiilor, iar blestemul maicii zdruncina si temeliile”. Este unul dintre cantecele care se canta la nunta, în biserica. Pentru ca ea este cea care face cea mai mare jertfa crescand copiii si ocrotindu-i chiar si cu pretul vietii ei, mama ”are cea mai mare trecere la Dumnezeu”. Astfel spunea parintele Ilie Cleopa. Iar blestemul ei este cel mai de temut.
”In casa, cand esti amarata, ca mama, si ai zis un blestem – ca omul, cand este suparat, mai scapa cate un blestem. Nu-i o crima ca ai zis. Dar cand te duci la spovedanie sa spui. Te-a dezlegat duhovnicul, dezlegata esti. Da tu sa spui la spovedanie. Dar daca moare mama si a blestemat copiii, nici copiii nu putrezesc. Si ea se duce in fundul iadului. Ca blestemul de mama este mai puternic decat al preotului. Pentru ca ea are cea mai mare autoritate de la Dumnezeu asupra copilului. Nimeni nu se jertfeste mai mult pentru copil in lumea asta ca mama”. Isi invata credinciosii arhimandritul Ilie Cleopa.
Cazul unei femei care a fost blestemata. Blestemul de mama care i-a schimbat viata
Acesta a mai vorbit si despre o tanara care si-a lovit mama, iar aceasta a blestemat-o. Singura sa sansa este sa fie dezlegata de catre un arhiereu.
”Mariuta, dragul mamei, sa nu mai putrezeasca mainile tale! A blestemat-o biata mama. Si a murit mama si, dupa un an, a murit si Mariuta. Dar ea nu s-a dus la un duhnovnic s-o dezlege, nici de la mama-sa n-a cerut iertare. Si acum Mariuta sta de treizeci de ani in groapa si mainile stau neputrede si sufletul ei arde în focul cel vesnic, in cuptoarele iadului. Ea sta in iad pana putrezesc mainile ei. Cei care au lovit pe tatal sau pe mama lor, cu care madular au lovit, acela nu putrezeste”. Mai povestea parintele Cleopa.
Articole pe aceeasi tema:
Rugaciunea catre Sfantul Antonie cel Mare, care te scapa de saracie si blesteme
Semne că ești ținta unor blesteme. Cum scapi de ele
CITESTE SI: Un preot explica ce consecinte nefaste atrage blestemul de mama
Parintele Antonie Plamadeala sustine ca cel mai puternic blestem este blestemul de mama si trebuie sa ne ferim de el “ca dracul de tamaie”. Iata ce consecinte nefaste atrage blestemarea cuiva.
“N-am blestemat in viata mea! Doar am dezlegat pentru ca Dumnezeu aceasta putere mi-a dat sa curat de pacat nu sa leg cu pacat!”, spunea preotul Plamadeala intr-o conversatie cu parintele Ilie Cleopa. Preotul Antonie Plamadeala spunea ca intelege ca, la nervi, la suparare, spunem cuvinte de care ne poate parea rau dupa aceea. Pe de alta parte, trebuie sa ne ferim de vorbele de ocara si de blesteme, oricat de mult am fi tentati sa ne exprimam nemultumirile in stilul caracteristic.
“Noi foarte usor la orice nerv, aruncam cu vorbe: Sa-ti sara…, ca crape…., sa-ti iasa…., sa ajungi… Bine.. noi cand facem asemenea remarci, ne simtim foarte curati si drepti inainte lui Dumnezeu! Deci nu ne putem permite acest abuz!”, exclama Plamadeala.
Din punct de vedere psihologic, blestemul este o sugestie negativa care ne poate afecta fara sa ne dam seama, in timp. Din punct de vedere al marturisirii de credinta, blestemele ne pot face rau mai ales daca le spunem noi. Atunci cand doresti raul cuiva, acesta se poate intoarce impotriva ta, iar consecintele pot fi nebanuite: de la necazuri sufletesti pana la boli cumplite.
Blestemul de mama este cel mai puternic dintre toate, deci trebuie sa te feresti de astfel de vorbe, fie ca le spui, fie ca cineva din preajma ta le exprima apasat. Se spune ca atunci cand lovesti cu vorbe rautacioase in parintele cuiva, pacatul se intoarce impotriva ta si nu al parintelui mentionat in blestem. Pentru iertarea pacatelor, preotul poate oficia o mica rugaciune de dezlegare. De asemenea, daca te simti blestemat, vorbeste cu un preot sau cu un psiholog.