Connect with us

Revistateo.ro

Cat trebuie sa cantareasca ghiozdanul unui elev ca sa nu ii afecteze spatele

Sanatate

Cat trebuie sa cantareasca ghiozdanul unui elev ca sa nu ii afecteze spatele

Abia ce a inceput scoala si te supunem unui test pe care ar trebui sa il treaca orice parinte bine informat: Cat trebuie sa cantareasca ghiozdanul unui elev?

Cu toate ca suntem intr-o epoca revolutionara din punct de vedere tehnologic, in continuare ghiozdanele picilor cantaresc prea mult, ceea ce le poate afecta grav coloana vertebrala. Un ghiozdan supraincarcat duce la epuizare, la probleme ale spatelui si chiar ale nervilor.

Intre copii exista de multe ori o competitie: cine ar ghiozdanul mai frumos, mai mare, de firma etc. Nu dimensiunea ar trebuie sa conteze, ci greutatea. Cand vorbim despre greutate, insa, ne referim atat la materialul ghiozdanului si sertarele sale numeroase, dar mai ales la obiectele din el.

Cat trebuie sa cantareasca ghiozdanul unui elev?

Conform mai multor studii realizate in ultimii ani, ghiozdanul nu trebuie sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea copilului, daca ne referim la elevii de scoala primara si gimnaziu, respectiv 15% in cazul liceenilor.

Acest lucru se calculeaza, asadar, in functie de greutatea fiecarui copil in parte. Medicii sustin ca o supraincarcare a spatelui poate crea leziuni serioase la nivelul vertebrelor si il poate epuiza.

Un copil are nevoie de o serie de lucruri pentru a se dezvolta normal. Pe langa o educatie bine aleasa, ei trebuie sa exploreze lumea din jur, sa se joace, sa se bucure de copilaria lor. Copiii care poarta zilnic greutati pe spate nu mai au chef de joaca si vor doar sa se odihneasca.

Asa ajung de multe ori micutii sa se refugieze in fata calculatorului: este mai comod. Un ghiozdan foarte greu ii afecteaza pe cei mici din mai multe puncte de vedere: pot avea probleme de integrare din cauza izolarii, oboseala cronica, probleme la coloana vertebrala, dislocarea anumitor oase, intepeneirea umerilor sau chiar vatamarea acestora.

Deviatiile coloanei se pot depista la timp si sunt tratabile, insa e de preferat ca acestea sa fie prevenite din timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top