Connect with us

Revistateo.ro

Cat trebuie sa dormi ca sa scapi de depresie

Sanatate

Cat trebuie sa dormi ca sa scapi de depresie

I se mai spune boala secolului XXI. Depresia este o afectiune psihologica din care pot iesi multi monstri. Starea de tristeste acuta poate da nastere unor boli cumplite precum cele cardiovasculare sau dereglarile la nivelul sistemului digestiv. Multe dintre cancere sunt asociate cu depresia. O stare emotionala precara imbolnaveste, treptat, intregul organism.

Stim cat de important este somnul pentru sanatatea noastra. In timp ce noi visam, corpul lucreaza, celulele ne pregatesc pentru o noua zi in care sa facem tot ce ne dorim. Corpul se regenereaza cel mai bine in timpul somnului, fapt pentru care negiljarea orelor de somn este extrem de periculoasa pentru starea generala a fiecaruia.

Cat trebuie sa dormi ca sa scapi de depresie

In fiecare noapte, milioane de persoane din lume se pun in pat, dar nu pot sa adoarma. Studii recente realizate in mai multe state arata ca principala cauza a insomniei este depresia. Daca pacientii care au stari de anxietate sau sufera de depresie ar sti ca somnul le poate vindeca boala, probabil ar face eforturi mai mari ca sa adoarma.

Se pare ca, intr-adevar, arma secreta impotriva depresiei este respectarea programului in ceea ce priveste somnul. Un somn deficitar creste riscul aparitiei afectiunilor cronice, iar creierul sufera cel mai mult.

Lipsa somnului este relationata cu depresia, tendintele suicidale si comportamentele schizoide, se arata intr-un nou studiu realizat de National Sleep Foundation din America, scrie davidwolfe.com. Lipsa somnului duce la stari de irascibilitate, concentrare deficitara si pesimism accentuat.

CITESTE SI: Cinci semne ca suferi de DEPRESIE DE IARNA

Un adult normal are nevoie de 7 pana la 9 ore de somn in fiecare noapte pentru a tine la distanta depresia. Pentru o noapte linistita, nu consuma cafeina cu 5 ore inainte sa te bagi in pat. De asemenea, nu fuma si evita bauturile alcoolice inainte sa dormi. Scoate toate electronicele din functiune cu o ora inainte sa tragi cortina zilei.

Iata cate ore de somn sunt recomandate pentru fiecare varsta:

Nou nascuti – 14-17 ore;
Copii: 12-15 ore;
Scolari: 9-11 ore;
Adolescenti: 8-10 ore;
Adulti: 7-9 ore;
Varstnici: 7-8 ore.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top