Connect with us

Revistateo.ro

Cate ore trebuie sa dormi, in functie de varsta

Sanatate

Cate ore trebuie sa dormi, in functie de varsta

Afla cat trebuie sa dormi pe noapte, in functie de varsta. Vezi care sunt orele recomandate de la bebelusi pana la varstnici.

Somnul este la egalitate cu alimentatia pentru ca organismul nostru sa dea randament la cote maxime. Nu e suficient doar sa faci sport si sa mananci sanatos, e nevoie sa dormi suficient incat sa ai energie si sa eviti anumite boli. Cardiologii sustin ca lipsa de somn poate duce cel mai usor la infarct, pe langa cauzele genetice, stres si alimentatia proasta.

Conform cercetatorilor de la National Sleep Foundation, exista un program privind orele de somn pentru fiecare varsta.

Cate ore trebuie sa dormi, in functie de varsta

BEBELUSII (pana la 3 luni) trebuie sa doarma intre 14 si 17 ore pe zi. Minimul acceptat este de 11 ore. Daca durata somnului depaseste cele 17 ore, nu este in regula.

BEBELUSII intre 4 si 11 luni trebuie sa doarma intre 12 si 15 ore pe zi, desi medicii sustin ca daca doarme 10 sau 11 ore nu e mare tragedie, daca acesta este alimentat corespunzator.

COPIII cu varstele cuprinse intre 1 si 2 ani au nevoie de maximum 14 ore de somn pe zi si minimum 11. Mai putin de 9 ore si mai mult de 15 nu este recomandat, mai spun cei de la National Sleep Foundation.

COPIII PRESCOLARI, cu varstele cuprinse intre 3 si 5 ani trebuie sa doarma maximum 13 ore pe zi si minimum 10. Sanatatea lor poate fi periclitata daca dorm mai putin de 9 ore si mai mult de 13.

Cum iti afecteaza corpul o singura noapte de nesomn

Cum iti recapeti energia cand nu ai dormit

COPIII cu varstele cuprinse intre 6 si 13 ani au nevoie de maximum 11 ore de somn pe noapte si minimum 9.

ADOLESCENTII (14-17 ani) trebuie sa doarma maximum 10 ore pe noapte si minimum 9.

TINERII cu varstele cuprinse intre 18 si 25 de ani trebuie sa doarma intre 7 si 9 ore. 6 ore de somn pe noapte se resimt la finalul saptamanii si se poate instala oboseala cronica, o boala cu care nu e de glumit, afectiune ce hraneste instalarea afectiunilor precum cancerul.

Cei cu varstele cuprinse intre 26 si 64 de ani trebuie sa doarma tot intre 7 si 9 ore, chiar daca factorii externi se impun (stresul de la locul de munca plus alte evenimente ce intervin zi de zi).

VARSTNICII (peste 65 de ani) trebuie sa doarma maximum 8 ore pe noapte si minimum 7.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top