Stiri
Câte ouă trebuie să bați ca să-ți iasă perfect sărățelele cu susan
SĂRĂȚELELE CU SUSAN: Rețetă ca la mama acasă:
Ingredientele necesare pentru sărățelele cu susan:
1. 200 gr. unt.
2. 100 ml ulei
3. 200 ml lapte
4. 250 gr. iaurt gras
5. 3 linguri de oțet
6. 1,35 kg. făină.
7. sare grunjoasă
8. susan
9. 2 ouă
CITEȘTE ȘI: ÎNGHEȚATĂ CU CĂPȘUNI – REȚETĂ DELICIOASĂ
Cum se prepară sărățelele cu susan:
Topiți untul la temperaturii încăperii dumneavoastră și apoi amestecați-l cu celelalte ingrediente, în afară de făină. Făina se adaugă pe urmă. Adăugați atâta făină câtă este necesară până obțineți un aluat gros.
Lăsați aluatul deoparte, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și nu vă atingeți de el timp de 2 ore. Pe urmă, împărțiți aluatul în 4-5 părți. Pentru ca saleurile să iasă bine, folosiți sucitorul și întindeți bucățile de aluat cât mai subțiri posibile.
După ce ați tăiat saleurile în forma pe care v-o doriți, ungeți-le cu cele două ouă (nu e nevoie de mai mult deoarece saleurile vor deveni prea tari la gust, acesta este de fapt secretul unor sărățele crocante și gustoase).
Puneți peste ouăle de pe sărățele sare grunjoasă și susanul. Se vor pune în tăvi tapetate cu hârtie de copt și se scot din cuptor până vedeți că vor căpăta o culoare aurie. Poftă bună!