Connect with us

Revistateo.ro

Cauze ale mirosurilor neplăcute

Frumusete

Cauze ale mirosurilor neplăcute

Un studiu recent al Clinicii Mayo a descoperit există un număr mare de medicamente care stimulează apariția transpirației. Printre acestea se numără multe medicamente care se dau numai cu prescripție medicală, dar și pastile pe care le luăm ori de câte ori simțim nevoia, cum ar fi paracetamolul. De asemenea, s-a dovedit că metabolizarea acestor pastile crește numărul de bacterii din piele, iar asta conduce la un miros mai puțin plăcut care se evaporă prin pori.

CITEȘTE ȘI: TURMERICUL TRATAMENTUL IDEAL PENTRU TENUL GRAS

În 1928 doctorul Pierre Delbert a descoperit că deficiența de magneziu din organism poate conduce la mirosuri neplăcute. Magneziul este cunoscut ca fiind un bun neutralizator al mirosurilor și prin urmare, persoanele care nu au suficient magneizu în organism sunt mai predispuse la mirosurile neplăcute. Pentru a evitaaceastă problemă, asigură-te că incluzi în dietata alimente precum semințe de susan, migdale și ciocolată neagră.

Dacă bei prea mult alcool și ești dependetă de cofeină, s-ar putea să ai aceeași problemă. Cafeaua este o băutură extrem de acidă care stimulează transpirația și apariția mirosurilor neplăcute. Aceste neplăceri vor apărea în special atunci când este consumată în exces. Totodată, prea mult alcool te predispune la același lucru. Încearcă să înlocuiești cafeaua cu ceai din plante. De asemenea, lipsa carbohidraților esențiali din dieta zilnică poate cauza apariția mirosurilor neplăcute și a urinei foarte acide și foarte urât mirositoare. De aceea este recomandat să ai o dietă echilibrată, inclusiv cu grăsimi și carbohidrați.

Dacă te numeri printre consumatorii de carne, trebuie să fii foarte precaut, doarece consumul excesiv poate cauza mirosuri extrem de neplăcute. Carnea roșie, în special, este dificil de digerat și lasă reziduuri toxice în intestine. Acestea, combinate cu alte bacterii, pot da naștere unor mirosuri foarte urâte care se eliberează prin piele.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top