Connect with us

Revistateo.ro

Cauze și remedii pentru pielea uscată

Frumusete

Cauze și remedii pentru pielea uscată

Pielea este prima linie de apărare împotriva radicalilor liberi. Când soarele, vântul și temperaturile scăzute îți lasă pielea uscată și cu un aspect neplăcut, nu te ascunde în spatele hainelor. Învață care sunt cauzele pentru care pielea ta suferă și repară problema!

1. Vremea de pe timpul iernii. Când temperatura scade, aerul devine mai uscat. Odată ce vremea începe să se schimbe, pielea devine mai uscată și pot apărea mâncărimi și iritații, mai ales la persoanele cu piele sensibilă. Pentru a rezolva această problemă apelează la un umidificator. Setează o umiditate constantă și protejează-te atunci când ieși din casă. Folosește cremă de față, de mâini și balsam de buze pentru a crea o barieră protectoare.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CELE MAI CLARE SEMNE CĂ PIELEA TA ESTE USCATĂ

2. Dușurile fierbinți. Deși poate părea ciudat, apa fierbinte usucă pielea. Este plăcut să te relaxezi într-o baie de abur, însă pe termen lung pielea are de suferit. De asemenea și firul de păr. Învață-te să faci dușuri scurte cu apă călduță. Cu cât lenevești mai mult în baie, cu atât uleiurile din piele se pierd și ea devine mai uscată și mai aspră.

3. Săpunurile și gelurile de duș parfumate. Nu toate săpunurile sunt la fel. Un săpun mult prea parfumat este dur și afectează pielea. Încearcă să alegi produse care conțin și cremă hidratantă într-un procent oricât de mic și renunță la parfumurile tari, puternice. Cu cât un produs conține mai multe ingrediente chimice, cu atât pielea este mai uscată.

4. Bureții de baie. Bureții sau prosoapele aspre dăunează stratului superior de piele și pot afecta aspectul și textura acesteia. Spală-te pur și simplu cu mâinile. Vei obține același rezultat, vei fi la fel de curată, iar pielea ta nu va avea de suferit. De asemenea, nu te usca excesiv frecându-te cu prosopul. Este suficient să tamponezi pielea de câteva ori și să aplici un ulei sau o cremă de corp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top