Connect with us

Revistateo.ro

Cauze surprinzătoare ale depresiei

Stiri

Cauze surprinzătoare ale depresiei

Alergiile sezoniere se numără printre factori care ar putea, la un moment dat, să declașeze o depresie. Cel puțin așa arată ultimele studii. Alergiile au efecte psihice serioase, iar în urma lor poți suferi de insomnie, oboseală cronică, migrene și irascibilitate. Toate acestea te fac vulnerabil la depresie și te apropie cu un pas de această boală tot mai des întâlnită în zilele noastre. De aceea este indicat să te păzești de alergii și să apelezi la tratamentele naturiste și nu numai, pentru a de îndepărta.

CITEȘTE ȘI: TEHNICI EFICIENTE PENTRU A-ȚI ÎMBUNĂTĂȚI AUTOCONTROLUL

Chiar dacă ți se pare ciudat, există o relație strânsă între fumat și depresie. Acest obicei extrem de nociv pentru organism afectează modul de funcționare al creierului și întregul sistem nervos. De aceea, persoanele care fumează sunt mult mai predispuse la depresie decât cele care nu au nicotină în organism. Nicotina alterează nivelurile de serotonină și dopamină din organism, fapt care poate avea legătură cu apariția depresiei. Este acesta un motiv bun să te lași de fumat? Noi spunem că da!

Bolile glandei tiroide pot avea o legătură cu depresia. Glanda tiroidă produce hormoni care acționează ca niște neurotransmițători și controlează nivelul de serotonină din organism. O boală a acestei glande afectează producția de hormoni tiroidieni, iar asta conduce la apariția semnelor de depresie precum insomnia, oboseala, sensibilitatea crescută.

Lipsa somnului conduce deseori la irascibilitate, iar în timp, poate da naștere depresiei. Odihna este extrem de importantă pentru creier și modul în care acesta funcționează. Când creierul este privat de somn, activitatea acestuia se dezechilibrează, iar asta conduce la numeroase probleme printre care se numără și depresia. Pe timpul nopții tot organismul, inclusiv creierul, se reface. Dacă tu nu dormi, nu îi oferi timpul necesar pentru acest lucru.

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top