Connect with us

Revistateo.ro

Cauzele apendicitei

Sanatate

Cauzele apendicitei

Cauzele apendicitei, boala care consta in inflamarea apendicelui, sunt in general infectiile produse de parazitii care isi fac ‘culcus’ in aparatul digestiv. Reziduurile alimentare acumulate pun, de asemenea, in pericol organismul si apendicele.

Apendicita este una dintre cele mai comune afectiuni din lume. Multa lume spune ca sufera de durere de apendicita, insa exprimarea este una gresita. Organul care manifesta simptome este apendicele. Boala se numeste apendicita.

Rolul apendicelui, un saculet situat in intestinul gros, este apararea sistemului imunitar de factorii externi daunatori. Cauzele apendicitei sunt variate, dupa cum urmeaza.

1. Parazitoza. Este o infectie produsa de parazitii care se situeaza in aparatul digestiv. In acest caz, se recomanda deparazitarea o data la 6 luni pentru a evita complicatiile provocate de apendicita.

2. Reziduurile alimentare fac, de asemenea, mult rau apendicelui. Semintele consumate zilnic, pana si banalele seminte de floarea soarelui, pot ramane blocate in intestin. Acest lucru duce la obstructia bunei irigari a apendicelui. Cand se produce apendicita din aceasta cauza, cea mai recomandata metoda de a scapa de boala e interventia chirurgicala de extirpare.

3. Constipatia ignorata poate duce la inflamarea apendicelui peste noapte. De asemenea, ingerarea unor alimente pline de bacterii neprielnice stomacului provoaca dureri si pot leza apendicele.

Apendicita provoaca o tulburare a circulatiei sanguine din peretii apendicelui, moment in care organul se inflameaza si provoaca dureri cumplite.

Cele mai cunoscute simptome ale apendicitei

Primul simptom nu este durerea abdominala resimtita dupa un efort indelungat. Persoanele cu apendicita obosesc mai repede, insa simptom nu sugereaza intotdeauna prezenta bolii. Printre primele semne se numara si pierderea poftei de mancare sau umflarea nedureroasa a abdomenului dupa orice aliment consumat, indiferent de cantitate. Persoanele care au apendicita acuta se confrunta si cu stari febrile si urinari dureroase. Crampele, diareea sau constipatia sunt alte forme de manifestare ale bolii.

CITESTE SI: Tot mai multe cazuri de diabet zaharat la copii se inregistreaza in Romania

Daca ai avut sau ai simptomele de mai sus ar fi bine sa mergi de urgenta la medic. Apendicita poate fi diagnosticata destul de greu, intrucat simptomele sunt adesea confundate chiar de catre medici cu cele ale altor boli. Poti suferi de infectii ale tractului urinar sau gastrita, intrucat simptomele sunt asemanatoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top