Sanatate
Cauzele balonării, care nu sunt legate de alimentație
Balonarea poate să apară din cauza alimentației. Însă, mai există și alte motive care contribuie la apariția acesteia. Află care sunt cauzele balonării, care nu au legătură cu alimentația.
Cauzele balonării
1. Bei apa cu paiul. Medicii atrag atenția asupra faptului că apa sau alte lichide nu ar trebui să fie băute cu paiul. Când faci asta, înghiți și aer. De aceea te balonezi.
2. Călătorești foarte mult. Dacă ești o persoană care călătorește frecvent cu avionul, atunci trebuie să știi că și lucrul acesta este un motiv pentru cAre te balonezi. Presiunea atmosferică duce la dilatarea gazelor aflate în tractul digestiv. Și, astfel, apare balonarea.
3. Consumi frecvent băuturi carbogazoase. Dacă bei apă minerală sau sucuri acidulate, atunci acesta poate fi unul dintre motivele pentru care te confrunți cu balonarea. Bulele de aer din aceste lichide ajung în stomac. De aceea te balonezi.
CITEȘTE ȘI: Cum elimini balonarea cauzata de menstruatie
4. Stai mult timp pe scaun. Dacă ești o persoană sedentară, atunci trebuie să știi că lucrul acesta are numeroase efecte negative asupra sănătății. Și, printre ele se numără și balonarea. Dacă vei sta mult timp pe scaun, atunci organismul tău va începe să își incetinească activitatea. Este ideal să încerci să faci mișcare.
5. Menstruația este un alt motiv. Înainte sau în timpul menstruației scade nivelul de progesteron din organism. Din acest motiv, multe femei se confruntă cu balonarea.
6. Medicamentele te pot balona. Pilulele contraceptive se numără printre aceste medicamente, la fel și calmantele, analgezicele. Tractul digestiv este încetinit de aceste medicamante.
CITEȘTE ȘI: Cum te ajuta liliacul sa combati balonarea
7. Sindromul de colon iritabil este, de asemenea, un motiv pentru care multe persoane au probleme cu balonarea. Mai ales femeile se confruntă cu această problemă supărătoare. De asemeneea, mai există și alte simptome ale acestui sindrom, printre care și diareea sau constipația.
8. Intoleranțe alimentare. Poate știi că ai anumite intoleranțe alimentare, așa că eviți să mănânci anumite alimente. Însă, dacă nu știi că ai astfel de probleme, însă observi că după ce mănânci unele lucruri te balonezi, atunci ar fi indicat să le excluzi din alimentația ta.