Connect with us

Revistateo.ro

Cauzele caderii parului - 5 lucruri de stiut

Par & Coafuri

Cauzele caderii parului – 5 lucruri de stiut

Cauzele caderii parului sunt diferite. Poti pierde fire de par din cauza stresului ori din cauza anumitor afectiuni despre care nu ai aflat inca nimic.

Cauzele caderii parului – o problema ce afecteaza si barbatii

Greu de crezut, insa barbatii se confrunta mai des cu problema caderii parului decat femeile. Exista cateva cauze mai putin cunoscute ale caderii parului. Acestea sunt:

STRESUL EMOTIONAL
Orice problema de natura emotionala poate duce la caderea parului: moartea unei persoane dragi, esecul la un examen, lipsa banilor, un divort etc. Evident ca solutia este sa te relaxezi si sa privesti partea pozitiva a lucrurilor, chiar daca in viata nimic nu e usor. Stresul duce la oxidarea celulara, iar acest dezechilibru creat in organism afecteaza toate organele, inclusiv parul.

EXCES DE VITAMINA A
Cantitatea zilnica de vitamina A este de 5.000 de UI pentru persoanele adulte, insa de multe ori poate exista un efect nedorit al ingerarii vitaminei A. Suplimentele de vitamina A nu sunt tot timpul benefice, asa ca renunta o perioada la acestea pentru a vedea daca nu-ti mai cade parul.

PREA PUTINE PROTEINE
Consuma alimente bogate in proteine precum oua, peste sau carne. Proteinele din alimente ajuta la regenerarea firului de par si stoparea caderii acestuia.

SLABITUL BRUSC
Dietele drastice nu lasa in urma doar vergeturile care se trateaza greu ci si caderi masive de fire de par. Pentru a recapata sanatatea podoabei tale capilare trebuie sa astepti 6 luni dupa ce ai incetat infometarea. Incearca sa consumi proteine cat mai multe dupa ce ai slabit extrem de mult in timp record.

CITESTE SI: Adauga trei ingrediente in samponul tau si uita pentru totdeauna de caderea parului

MOSTENIREA GENETICA
Daca la barbati mostenirea genetica isi spune cuvantul prin chelia care poate aparea oricand dupa 30 de ani, la femei efectele se vad in subtierea parului, pierderea volumului si caderea firelor de par. Consulta un farmacist sau un medic specialist pentru a afla tratamentele privind intarirea firului de par.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top