Connect with us

Revistateo.ro

Cazul Lisa Salber, femeia care a vrut sa isi atinga inima dupa transplant

Inedit

Cazul Lisa Salber, femeia care a vrut sa isi atinga inima dupa transplant

Cazul Lisa Salber a emotionat o lume intreaga. Femeia de 48 de ani a fost nevoita sa treaca printr-un transplant de inima. Inainte de operatie, Lisa le-a cerut medicilor ceva incredibil.

Lisa a fost diagnosticata la varsta de 12 ani cu hipetrofie cardiaca, una din cele mai grave boli ale inimii. Femeia s-a luptat cu boala pana la 48 de ani, urmand tot felul de tratamente. In cele din urma, trebuia sa recurga la interventia chirurgicala de care se temea: transplant de inima.

In 2016, inima ei a inceput sa cedeze, asa ca medicii i-au facut transplantul. Femeia i-a rugat pe doctori sa pastreze inima bolnava pentru ca isi dorea sa o atinga, scrie metro.co.uk. „M-a uimit cat de grea si densa era inima. Era foarte, foarte grea. Am fost prietene 48 de ani. A fost cu mine in fiecare moment al vietii mele. A fost dragut sa imi pot lua la revedere de la ea”, a declarat Lisa dupa operatie. Femeia are acum o inima noua cu care s-a obisnuit imediat.

CITESTE SI: I-a murit sotia in brate. Sotul Laurei a bagat un plic in buzunarul doctorului. E cutremurator ce era scris

Despre hipertrofia cardiaca, boala care a afectat-o pe Lisa

Aceasta afectiune se caracterizeaza prin marirea muschiului inimii, ca urmare a diferiti factori. Boala este asociata cu hipertensiunea arteriala cronica, insa poate fi un raspuns fiziologic normal. Extinderea si ingrosarea muschiului inimii ar putea declansa oricand decesul unei persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top