Connect with us

Revistateo.ro

Cazul Ryan Morse demonstreaza ca lupta cu foametea poate fi castigata

Inedit

Cazul Ryan Morse demonstreaza ca lupta cu foametea poate fi castigata

Ryan Morse e unul din acei copii care te contagiaza cu bunatatea si veselia lui. Cine il vede azi nu isi poate imagina prin ce suferinte cumplite a trecut. Viata lui nu a fost usoara. Timp de 7 ani era subnutrit. Putea sa moara oricand de foame.

Da, in lumea in care aruncam tone de mancare la gunoi, exista copii care nu au un gram de paine, un fir de apa. Timp de 7 ani, Ryan cantarea 3 kilograme si jumatate. Ce sunt trei kilograme si jumatate intr-o lume a risipei de mancare? Nimic. Era doar un trup care s-a incapatantat sa traiasca.

Muschii ii erau atrofiati din cauza subnutritiei. Nu avea nici mama, nici tata. Moartea putea sa ii devina oricand prietena in orfelinatul din Bulgaria unde era tinut. In anul 2015, Priscilla Morse a vazut fotografia postata pe Facebook cu baietelul care era piele si os. Presa bulgara se revolta, oamenii comentau ca nu e admisibil asa ceva, dar nimeni nu facea nimic concret pentru el.

Salvat de la moarte de o femeie din America

Tanara din Statele Unite a telefonat de urgenta in Bulgaria si a declarat ca vrea sa il adopte. Medicii erau rezervati si au avertizat-o ca va avea o munca dura de dus pentru a-l repune pe picioare.

Intr-un singur an, Ryan a pus 7 kilograme si incepea sa stie cum e sa mananci, sa te simti bucuros ca nu ti se lipesc oasele de foame. Cand era hranit, femeia observa la el o energie debordanta, un zambet molipsitor. Aceste calitati nu le-ar fi vazut nimeni, niciodata, daca baietelul continua sa fie tratat mai rau ca un animal. Dupa ce a ajuns in Tennessee, SUA, micutul a stat cateva luni bune in spital.

Medicii americani au declarat apoi ca nu au mai vazut un astfel de caz de subnutritie nici macar in Africa sahariana. Doctorii au aflat apoi ca micutul a reusit sa supravietuiasca tragand aer in piept si isi lingea buzele ca si cum ar manca. Asa s-a obisnuit in ultimii ani. Era felul in care corpul sau functiona in ultima vreme.

In martie 2016, sonda la care era conectat a fost inlocuita de un tub digestiv. Asa a inceput sa puna pe el cateva kilograme. Astazi, la cateva luni dupa ce baiatul a vazut ce inseamna sa ai o viata normal, familia nu inceteaza sa ii multumeasca lui Dumnezeu pentru aceasta minune. Ryan arata diferit. A supravietuit foametei si astazi este un barbatel in toata firea.

CITESTE SI: POVESTE REALA. Copilul care ii cumpara bere tatalui sau de Mos Nicolae

„Stiu ca mai avem de muncit multi ani cu el. Ma gandesc doar ca daca nu aveam grija de el, era deja mort. Acum se trezeste fericit si merge la culcare la fel de zambaret. Noi si ceilalti copii ai nostri il iubesc.

Este ‘bebelusul’ familiei noastre”, a declarat mama micutului pentru presa americana, scrie dailycommon.com.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top