Connect with us

Revistateo.ro

Ce a găsit un cameraman când a mers la Șinca Veche

Inedit

Ce a pățit un cameraman când a mers la Șinca Veche

Enigmele legate de Șinca Veche au reapărut în prim-plan, imediar după triplul asasinat din Brașov.

Locul în care criminalul din Brașov a mers înainte de a-și ucide familia este un adevărat loc plin de mistere.

Situat în frumoasa Țară a Făgarasului, Șinca Veche este un fascinant și străvechi sat românesc care a avut cândva patru biserici, trei de lemn și una din piatră. În prezent s-a păstrat doar biserica de piatră, care este sși cea mai veche.

Aceasta a fost construită pe locul unui străbun loc sacru despre care cercetătorii spun că are o vechime uluitoare de circa 7.000 de ani.

Cu toate ca exista numeroase voci care afirma ca biserica a fost unul dintre primele locuri de cult crestin din Dacia, o parte a specialistilor atrage atentia asupra inscriptiilor ne-crestine de pe unul dintre peretii altarului.

Conform preotului Silvestru Popovici din Sinca Veche, acest perete face parte din biserica interioara, din pestera, care a fost in mare parte distrusa de catre cei care au sapat de-a lungul veacurilor in cautare de comori.

Despre sacralitatea acestui loc vorbesc numeroase intamplari, precum povestea lui Gheorghe Moldovan, un localnic urmarit de Securitate in anul 1953 pentru colaborare cu Rezistenta Anticomunista din Fagaras.

Moldovan viseaza niste fiinte de lumina care-l avertizeaza si-l sfatuiesc unde sa se ascunda pentru a nu fi gasit.

Ce a găsit un cameraman la Șinca Veche

43 de ani mai tarziu, in 1996, reporterul TVR Lucian Babeanu a intrat in pestera dorind sa traga cateva cadre si cu aceasta pentru o emisiune. Cand, spre stupoarea cameramanului, camera video a inceput sa porneasca si sa se opreasca singura, neraspunzand la comenzi.

Crezand ca aparatul de filmat este defect, echipa a parasit pestera, iar in studiouri, cand au vizionat ceea ce se inregistrase, au avut surpriza sa observe sfere de lumina stralucitoare care roiau in adancul bisericii, scrie descopera.ro.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Traditie bizara la inceput de primavara. Unde se cumpara mirese moarte si ce se afla in spatele acestui obicei
Această femeie se trezea în fiecare zi plină de vânătăi. Motivul este șocant!
Cand mama lui era pe patul de moarte, a aflat ca aceasta IL MINTISE TOATA VIATA! Ce secret teribil a aflat…

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top