Sanatate
Ce boala poti avea daca nu cureti acest fruct de coaja
Ce boala poti avea daca nu cureti acest fruct de coaja. Este delicioasa, zemoasa, dulce si eficienta in orice dieta, insa multi nu stiu ca trebuie tot timpul curatata de coaja. Desi are un gust bun si cu coaja, tocmai invelisul acestui fruct constituie un pericol pentru sanatate.
Ce boala poti avea daca nu cureti acest fruct de coaja. Unele fructe si legume contin in coaja anumite elemente care, odata ingurgitate si ajunse in stomac, stimuleaza disconforturi gastrice uriase provocand aparitia unor bacterii care se comporta ca agenti bacterieni.
Hidrochinona este agentul cancerigen despre care avertizeaza oamenii de stiinta si medici reputati din toata lumea.
Acest element se gaseste in proportie uriasa in coaja perelor, pe care multi dintre noi le consumam cu tot cu coaja. O porti de 180 de grame de pere poate contine 4,8 miligrame de hidrochinona, si, pentru a evita orice fel de disconfort este bine sa le curatam inainte de a le consuma.
Hidrochinona poate duce la cancer. Aceasta patrunde in vezica urinara si se transforma in substanta cu potential cancerigen.
CITESTE SI: Bautura care iti curata toxinele din corp. Dureaza 5 minute sa o faci si sa o bei!
CITESTE SI: Fructele cu cel mai mare continut de zahar
Curatate de coaja, perele au o serie de proprietati pentru sanatate:
1. Despre pere se spune ca sunt primele fructe cultivate. Sub coaja lor, acestea contin o serie de vitamine si saruri minerale esentiale pentru combaterea diabetului.
2. Perele sunt recomandate de antrenorii de fitness deoarece contin multe fibre. Sunt bogate si in vitaminele C si K si cupru.
3. Perele sunt senzationale pentru persoanele care sufera de alergii. Au cel mai scazut nivel de favorizare a aparitiei alergiilor.
4. Sunt usor de digerat si sunt recomandate mai ales mamicilor, copiilor si varstnicilor, si, in plus de asta, sunt si foarte hranitoare.
5. Medicii americani sustin ca perele scad riscul de accident cardiovascular si previn aparitia cancerului pulmonar. Contin o serie de antioxidanti care inhiba actiunea nociva a radicalilor liberi.
6. Tot despre pere se cunoaste si faptul ca lupta impotriva infectiilor fungice datorita continutului de vitamina C, aciditatea acestora fiind extrem de buna pentru multe probleme cauzate de infectiile din organism.
7. Consumate zilnic, perele reduc cu pana la 36% riscul aparitiei degenerescentei maculare, deci sunt uluitoare pentru persoanele care au probleme cu vederea.
Sursa foto: konkur99.blog.ir