Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce boli ascund CARIILE

Cariile sunt privite de majoritatea pacienților doar ca o problemă de estetică. În realitate, motivul pentru care medicii stomatologi insistă foarte mult pe tratarea acestora este legat strict de sănătate. Cariile pot duce la malformarea dinților, iar cel mai sever efect al unei carii netratate poate fi o boală stomacală sau infectarea sângelui cu microbi.

Prin salivă, bacteriile care se depun pe dinți pot ajunge în întreg organismul provocând boli greu de tratat. Microbii de pe dinți pot ajunge la inimii, pot afecta rinichii și pot crea probleme serioase pentru articulații. Circulația sangvină poate fi bulversată de apariția unei carii dentare și netratarea acesteia, susține medicul cardiolog Luminița Iliuță pentru doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: SEMNELE CARE ANUNȚĂ CĂDEREA DINȚILOR
Bacteriile patogene din cariile periodontale ajung în sânge, unde se determină bacteriemia. Acestea pot îmbolnăvi valvele inimii provocând endocardita iar vasele de sânge favorizează procesul de ateroscleroză, mai spune medicul.

Chiar și bebelușii se confruntă cu carii dentare. Cariile de biberon, așa cum sunt ele denumite, apar din cauza lichidelor pe care le administrează părinții, ce conțin zahăr.

Caria este una dintre cele mai răspândite probleme dentare, ce poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Din cauza cariei, dintele se deteriorează până la dispariția completă a acestuia. Cum se produce caria? După consumul îndelungat a unor alimene ce conțin zahăr, bacteriile descompun zahărul în acizi care atacă smalțul dintelui.

Atunci când smalțul și dentina se înmoaie din cauza atacului acid, apare caria dentară, sub forma unui punct negru. Caria provoacă inflamație și infecție, multe persoane cu carii dentare suferind dureri insuportabile din cauza acestora, mai ales pe timpul nopții. Prevenirea cariei dentare se face printr-o alimentație sănătoasă și spălarea zilnică a dinților.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top