Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce boli previne SIMPLA IMBRATISARE

Daca la anul, pe 21 ianuarie, va ia cineva in brate, nu va speriati. In ultimii doi ani, Ziua Internationala a Imbratisarilor a avut loc la aceasta data. Psihologii si medicii sustin ca simpla imbratisare este benefica pentru sanatatea: atat pentru fizica, dar mai ales pentru cea psihica.

Din punct de vedere psihologic, asa cum sustin o serie de studii efectuate de canadieni, imbratisarea ajuta la o mai buna relationare cu cei din jur.

Persoanele depresive scapa de gandurile negre, chiar si pentru cateva clipe, atunci cand cineva le ia in brate. Imbratisarile duc la descarcari automate de oxitocina, hormonul care alunga sentimentele de singuratate, izolare si furie, frecvente mai ales in cazurile persoanelor depresive si anxioase.

Imbratisarea vindeca depresia deoarece se elibereaza hormonii fericirii (serotonine). Despre imbratisare vorbesc inclusiv lideri spirituali, in hinduism, de pilda, vorbindu-se despre activarea chakrei Timusului si plexului solar, ceea ce duce la punerea pe roate a sistemului imunitar si cresterea capacitatii de aparare a organismului in fata bolilor.

S-a mai constatat, conform unor studii realizate de britanici, ca imbratisarea poate duce la oprirea subita a sughitului. De asemenea, in timpul imbratisarii, interactiunea dintre persoane duce la o schimbare a temperaturii si umiditatii pielii persoanelor si schimba nivelul electricitatii tisulare.

CITESTE SI: Atentie la bolile reumatice care se agraveaza iarna

CITESTE SI: ATENTIE! Uite ce boli poti avea, in functie de locul in care iti apar cosuri

Putina lume stie ca imbratisarea previne bolile cardiace. Acestea regleaza tensiunea sangelui in vase si calmeaza persoanele agitate (mai ales cele care se panicheaza foarte repede si se confrunta cu batai anormale ale inimii).

Mai mult, s-a constata faptul ca parintii care isi imbratiseaza copiii inainte de culcare ii ajuta pe acestia sa nu aiba cosmaruri in timpul noptii.

Imbratisarea scade nivelul cortizolului (hormon care este secretat de glandele suprarenale in conditii de stres si care determina cresterea tensiunii arteriale si a zaharului din sange), conform cercetatorilor de la Universitatea din Carolina de Nord.

Imbratisarea poate fi insotita de alte gesturi care ajuta un om care se afla in criza. De pilda, daca imbratisezi pe cineva si il freci usor pe spate in acelasi timp, vei facilita circulatia sangelui catre organele vitale, evitand in acest fel anumite blocaje.

Conform acelorasi cercetatori, bebelusii care au fost imbratisati timp de cateva secunde s-au oprit imediat din plans.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top