Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Ce culoare vor avea ochii copilului tau? Expertii iti spun exact

Atunci cand vrei sa devii parinte, iti faci zeci de ganduri despre cum ai vrea sa arate copilul tau si cu cine va semana.

Cu siguranta ca vrei ca fetita sau baietelul sa semene cu tine, insa un lucru este singur: genele sunt cele care hotarasc aspectul si comportamentul unui copil. Multi viitori parinti si-ar dori sa aiba un copil brunet cu ochii verzi sau cu ochii albastri, insa cat de posibil este acest lucru daca parintii sunt amandoi cu parul saten si cu ochii caprui?

Din fericire, oamenii de stiinta au facut atat de multe cercetari pana cand au ajuns la raspunsurile pe care toata lumea le astepta.

Partea colorata a ochiului (discul colorat din jurul pupilei) se numeste iris si este alcatuit din doua straturi: unul spre interior, denumit epiteliu, si altul exterior, numit stroma.

Stiinta moderna poate prezice cu exactitate ce caracteristici fizice va mosteni copilul de la tine. Toate informatiile sunt codate in genele tale, care pot fi fie puternice, fie unele slabe.

Ce culoare vor avea ochii copilului tau? Expertii iti spun exact

Iata care sunt genele puternice: pielea inchisa la culoare, ochii inchisi la culoare, parul inchis la culoare si incretit, nasul mare, buzele groase si barbia lata.

De cealalta parte, genele slabe sunt prezentate prin: par rosu sau blond, parul drept, ochii albastri sau cenusii, pielea deschisa la culoare, stangaci.

Compatibilitati in functie de culoarea ochilor


Spre deosebire de ceea ce cred multi, ochii albastri nu-si datoreaza culoarea unui pigment albastru. Astfel, culoarea lor este determinata de procese fizice legate de dispersia luminii prin straturile din care este alcatuit irisul, fiind astfel o culoare structurala.

Iata cat de probabil este ca sa ai un copil cu ochii albastri, verzi, caprui sau cenusii.

Ce culoare vor avea ochii copilului tau / brightside.me

Ce culoare vor avea ochii copilului tau / brightside.me


In cazul in care ai ochii caprui: stroma contine o cantitate apreciabila de pigmenti melanici, bruni, care absorb cea mai mare parte din lumina care cade asupra lor si confera ochilor o culoare inchisa.

In cazul ochilor verzi, stroma contine o cantitate mica de pigmenti melanici, care dau o usoara nuanta de brun, iar aceasta se combina apoi cu nuanta albastra care este generata prin dispersia luminii prin fibrele de colagen. Rezultatul acestei combinatiei este o nuanta de verde, mai mult sau mai putin inchis.

Ochii cenusii nu contin melanina, insa contin in stroma depozite de colagen in exces, iar acesta blocheaza albastrul rezultat prin acest mecanism de dispersie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top