Dieta si Sport
Ce diagnostic a primit Silvia Dumitrescu de la medici. A determinat-o să dea jos 14 kilograme
Silvia Dumitrescu a slăbit foarte mult în ultima vreme. A dat jos nu mai puțin de 14 kilograme, iar motivele pentru care a ales să mănânce mai puțin și mai sănătos sunt legate de sănătatea ei.
Silvia a mărturisit că în urma unor investigații medicale a hotărât să își schimbe complet stilul alimentar. Aceasta avea colesterolul mărit, conform propriilor sale declarații.
„M-a învăţat cineva să mănânc la ore fixe. Mănânc mai puţin. Am renunţat la dulce. Am avut şi colesterolul puţin mare şi a trebuit să mănânc foarte sănătos.
La dulce mi-a fost cel mai greu să renunţ. Am slăbit 13-14 kilograme. Văd aşa după haine că încep să cadă de pe mine”, a spus Silvia Dumitrescu într-o emisiune de televiziune.
Sfatul nutriționistului pentru femeile care se știu cu colesterolul ridicat
Mihaela Bilic spune că fructele nu sunt o alegere tot timpul inteligentă în curele de slăbire.
„Fructoza oboseste ficatul. Toata lumea stie ca alcoolul e un produs care se metabolizeaza exclusiv in ficat si ca urmare, consumat in exces, poate duce la steatoza hepatica (ficat gras), colesterol si trigliceride crescute si grasime pe/in abdomen.
Adica acea grasime care se infiltreaza printre organele interne, le sufoca si le imbolnaveste, chiar daca pe cantar nu avem o greutate de speriat.
CITEȘTE ȘI: Cum a slăbit Viorica de la Clejani cu ajutorul unui suc delicios
Dar el alcoolul, din ce se obtine, de unde provine? Alcoolul este un zahar fermentat si provine din…fructe si cereale. Da, dragii mei, etanolul este un carbohidrat ce are la baza molecula de fructoza. O molecula considerata pana nu demult benigna ca doar, nu-i asa, zaharul din fructe e sanatos!
Ei bine, spre deosebire de molecula de glucoza care poate fi folosita drept combustibil de orice celula, de la creier pana la inima si muschi, pe fructoza nu o vrea nimeni. Cu alte cuvinte, cand mancam paine, paste, mamaliga, orez sau fasole boabe, toate celulele se hranesc din amidonul ce contine glucoza.
Cand mancam fructe, toata fructoza se duce in ficat. Atentie, fructoza se metabolizeaza EXCLUSIV in ficat, iar capacitatea lui enzimatica e limitata (maxim 10-15g/zi). Consumata in exces (peste 500g fructe/zi), fructoza ia calea metabolizarii alcoolului si duce la grasime abdominala, ficat steatozic si colesterol crescut.
Concluzia: fructele sunt un desert si se mananca cu masura. Mestecate! Pentru ca un pahar de suc contine apa si fructoza din 3 fructe, adica materie prima pentru grasimea de pe burta”, este sfatul Mihaelei Bilic.