Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce efect nebănuit are mărarul asupra sânilor

Mărarul este o mirodenie asociată cu vitalitate încă din perioada Evului Mediu, atunci când a fost recunoscută de numeroși vraci ca o plantă vindecătoare. Mărarul conține solf, sodiu și potasiu și este un bun diuretic.

Mărarul mai conține și vitaminele A, B și C, iar uleiul volatil de mărar este format în proporție de 40% din carvona (antioxidantul care pune mărarul în lista plantelor miraculoase). Carvona se găsește și în foile de dafin și în chimen și are proprietăți anti-cancerigene. Mărarul poate fi consumat pentru problemele spasmodice, pentru umflături și o digestie mai sănătoasă.

CITEȘTE ȘI: REȚETA DELICIOASĂ CU OMLETĂ ȘI MĂRAR

Semințele de mărar opresc sughițatul iar frunzele de mărar sunt recomandate pentru încetarea tusei. Consumul de mărar ajută și la detoxifierea organismului prin eliminarea mai rapidă a gazelor intestinale. De asemenea, mărarul este adesea invocat de medicii dentiști pentru proprietățile sale uluitoare, curățând gingia și dinții.

Uleiul esențial de mărar picurat pe o pernă poate opri sforăitul. De asemenea, mărarul are un efect nebănuit asupra sânilor. Această plantă redă fermitatea sânilor deoarece conține mici cantități de estrogen, hormonul feminin responsabil cu creșterea sânilor și menținerea fermă a acestora.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top