Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce efecte puțin comentate are soarele asupra pielii tale

Principala problemă pe care o presupune soarele în toiul unei zile de vară este capacitatea acestuia de a arde pielea. Cele mai multe femei consideră că arsurile solare sunt problema majoră la care se expun atunci când ies la plimbare ori fac plajă.

Experta spaniolă în dermatologie și probleme de frumusețe, Inmaculada Canterla, susține că soarele poate provoca adevărate patologii, dincolo de bronz sau arsurile care trec la un moment dat: „Alergiile, dermatitele, fotodermatita și fotosensibilitatea cresc odată cu venirea vremii călduroase”. Experta spune că soarele afectează ADN-ul celular mai ales dacă anumite persoane sunt foarte sensibile, în general, la lumina puternică.

CITEȘTE ȘI: CUM ÎȚI INFLUENȚEAZĂ SOARELE ZODIA
Soarele poate provoca dureri amețitoare de cap și alergii serioase. Soarele distruge sistemul imunitar dacă nu sunt luate o serie de măsuri preventive, precum hidratarea din 30 în 30 de minute a organismului. Dermatita este o altă problemă frecventă în această perioadă a anului, iar simptomul că suferi de această afecțiune este pielea extrem de uscată, cu aspect grunjos, mai ales la nivel nasului și al pomeților.

Fotodermatita și fotosensibilitatea (chiar dacă îți sună a chineză, sunt două afecțiuni serioase) sunt întâlnire exclusiv în cazul femeilor. Cu privire la fotodermatită, este vorba despre o reacție a pielii sub formă de erupție, la primul contact cu razele ultraviolete.

Există două tipuri diferite de fotodermatită: prima – apare la prima expunere a corpului la razele solare iar cea de-a doua persistă de fiecare dată când te expui la razele ultraviolete (fotodermatită poliformă). Fotosensibilitatea se produce la expunerea corpului la soare, iar în 75% dintre cazuri aceasta se magnifică dacă persoana ia anumite medicamente, folosește anumite tipuri de parfum sau consumă alimente ce nu fac casă bună cu căldura. Persoanele care suferă de fotosensibilitate prezintă o hipersensibilitate la atingerea pielii și o febră constantă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top