Connect with us

Revistateo.ro

Ce este BDSM, practica sexuală care a scandalizat lumea după premiera „50 shades of Grey”

Cuplu

Ce este BDSM, practica sexuală care a scandalizat lumea după premiera „50 shades of Grey”

BDSM este o explozie comportamentală care combină durerea cu plăcerea. Practicile sado-maso nu sunt o noutate, însă povestea tinerei din pelicula care a înnebunit lumea și soarta ei după durerile suferite în căutarea plăcerii scot în evidență aceste practici sexuale contestabile.

În practicile sado-maso (BDSM) se pot utiliza diferite obiecte asociate cu durerea: vibratoare gigant, biciuri, curele cu ținte, cătușe, frânghii sau fier încins. Sado-masochismul este o adevărată subcultură, mult mai complexă decât pare la prima vedere. Aceasta a fost practicată cu secole în urmă, unii susțin că vine chiar din perioada antică.

CITEȘTE ȘI: CITEȘTE AICI RECENZIA „50 SHADES OF GREY”

Sado-masochismul se bazează pe durere cu scopul de a obține plăcerea. În practicile BDSM există dominați și dominatori, supuși și stăpâni. Această practică spune multe despre tendințele de a experimenta prin exagerare pe care orice ființă umană le poate avea, susțin psihologii.

Însă de unde vine termenul BDSM? Haideți să vedem.
B = bondage. B-ul din BDSM sugerează una dintre ideile de bază ale acestei practici sexuale și anume imobilizarea unei persoane în fața stăpânului, pentru ca acesta să-și pună în practică toate perversiunile sexuale.
D = dominare și disciplină. Dominarea este deja de la sine înțeleasă, și anume stăpânul va decide ce va face cu tine și până în ce punct, iar disciplina constă în ascultarea stăpânului.
S = submisivitate și sadism. Persoana dominată se supune total, acceptând dureri dintre cele mai sadice posibile într-o partidă de sex.
M = Masochism. Acest termen definește dorința sclavului de a experimenta durerea (cel care se supune nu o face fără să dorească, altfel această practică s-ar numi viol).

Ce este interesant cu această practică sexuală este faptul că de cele mai multe ori partenerii sexuali nu au contact fizic neapăra cu organele genitale, fiind mai degrabă un act în care se experimentează durerea cu ajutorul anumitor obiecte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top