Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce este FITOTERAPIA. 5 motive sa o alegi in orice moment al anului

Multi chinezi sustin ca medicina moderna s-a realizat pornind de la fioterapie. Fitoterapia este una dintre cele mai folosite moduri de tratare a unui corp bolnav sau predispus la afectiuni mai ales in partile asiatice.

Putina lume stie, dar cele mai importante medicamente folosite pentru tratarea cancerului sunt de origine vegetala. Alcaloizi importanti care se gasesc in medicamentele ce trateaza aceasta boala necrutatoare provin dintr-o planta care exista in Madagascar (este vorba despre alcaloizii vincristina si vinblastina).

Asadar, dupa cum deja v-ati dat seama, fitoterapia presupune terapia cu ajutorul plantelor (din limba greaca: phyton = planta, therapeia = atentie acordata bolnavului, suferindului).

In fitoterapie (tratarea bolilor prin remedii naturiste) se utilizeaza peste 50.000 de vegetale diferite, fiecare cu extractiile ei cu puteri incredibile. Iata 5 motive sa urmezi terapia cu plante:

1. ESTE CEA MAI IEFTINA VARIANTA DE TRATARE ORI DE PREVENIRE A BOLILOR

Plantele sunt usor de procurat. Fiecare planta de pe acum are proprietatea ei pentru sanatatea. De exemplu, brusturele pus la macerat poate servi pentru tulburarile gastrointestinale sau la tratarea diabetului.

CITESTE SI: Beneficiile plantei din care a fost facuta coroana de spini a lui Iisus

CITESTE SI: Adio, GANDURI NEGRE! Bea aceste ceaiuri din plante ca sa iti linistesti sufletul!

2. PLANTELE ACTIONEAZA BLAND ASUPRA ORGANISMULUI TAU

Plantele, daca sunt luate in doze considerabile, nu fac niciun rau organismului. Unele medicamente pot provoca alergii sau reactii adverse nebanuite.

3. FITOTERAPIA POATE FI FOLOSITA DE ORICINE

Terapia cu ajutorul plantelor poate fi abordata indiferent de varsta. De pilda, alcaloizii vinblastina si vincristina, folositi si in medicamente, pot trata sau prevenii boli precum Hodgkin, leucemia limfatica acuta si tumora lui Wilms.

4. DURERILE DE CAP, TRATATE CU COAJA DE SALCIE

Plantele contin o serie de substante ce influenteaza sistemul nervos in sens pozitiv. Analgezicele sunt derivate din plante cum ar fi salcia sau plopul (extractul de coaja de salcie vindeca migrena).

5. PLANTELE SUNT DE AJUTOR SI IN CAZUL BOLILOR CARDIOVASCULARE

Aici merita mentinata digoxina, substanta extrasa din degetarita. Peste un milion de americani folosesc substanta pentru a ramane in viata si pentru a combate posibilile atacuri de inima. Hipertensiunea arteriala poate fi tratata, de asemenea, cu substantele active din planta Rauwolfia (cunoscuta mai ales in medicina ayurvedica pentru rolul ei calmant).

Sursa foto: zanzarastar.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top