Connect with us

Revistateo.ro

Ce înseamnă dacă auzi zgomot la deschiderea gurii

Sanatate

Ce înseamnă dacă auzi zgomot la deschiderea gurii

Ți s-a întâmplat să auzi zgomot la deschiderea gurii atunci când caști? Acest semn prevestește o serie de probleme de sănătate pe care e bine să nu le ignori.

Ce înseamnă dacă auzi zgomot la deschiderea sau închiderea gurii

„Am 22 de ani și începând din vară (de prin August), când deschid gura, când o închid sau când mestec se aude un sunet din articulație (un fel de trosnet).

Am mai remarcat și că mișcarea de deschidere/închidere a gurii nu e dreaptă ci mai degrabă în zig zag. Nu am dureri când deschid/închid gura.

Precizez ca am mare grijă de dinți (merg la stomatolog de 2 ori pe an + igiena corespunzătoare zi de zi). Adevărul e că am și norocul să am niște dinți aproape perfect aliniați și sănătoși.

Apariția acestor sunete a fost bruscă, nu îmi amintesc să fi fost provocată de ceva anume: nu au avut loc traumatisme, nu fusesem la stomatolog în acea perioadă”, a scris un român pe un forum.

CITEȘTE ȘI: Uite cand trebuie sa iti scoti MASELELE DE MINTE

După cum se poate vedea, astfel de probleme sunt des întâlnite, iar medicii au o explicație pentru acest fenomen. Persoanele care trec prin asta s-ar putea să aibă tensiune în zona mușchilor gâtului, probleme cu spatele, dureri maxilare sau vertij. Astfel de simptome nu trebuie ignorate, fapt pentru care e bine să vizitați un medic.

Articol pe aceeasi tema: Tinitusul, tiuitul urechilor, poate anunta un atac cerebral

Stiai ca tinitusul, tiuitul urechilor in termeni populari, poate anunta un iminent atac cerebral?

Pulsatiile foarte mari la baza cutiei craniene si in zona gatului provoaca acest tiuit insuportabil, asociat chiar cu arterioscleroza (boala manifestata prin blocarea arterelor care alimenteaza cu oxigen si substante nutritive creierul si inima).

Tiuitul urechilor mai poate avertiza asupra anumitor tulburari ale sistemului nervos central ori poate indica inclusiv prezenta unor tumori periculoase la nivelul scoartei cerebrale. In general, sunetul puternic pe care persoanele il aud in urechi este asociat cu boli ale creierului sau ale inimii.

Tiuitul urechilor – cele mai cunoscute cauze
Unul din motivele care provoaca tinitus este expunerea la zgomote puternice. Urechile tale pot fi lezate daca asculti toata ziua muzica prea tare la casti sau muncesti intr-un mediu unde decibelii depasesc limitele normale.

Si factori precum imbatranirea cauzeaza tiuitul urechilor. Odata cu imbatranirea, organele slabesc sau cedeaza, corpul fiind nevoit sa depuna mai mult efort pentru a le repune pe picioare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top