Connect with us

Revistateo.ro

Te învinețești repede? Dacă te confrunți și tu cu această problemă, este indicat să mergi la medic deoarece poate fi vorba despre anumite probleme de sănătate.

Sanatate

Ce înseamnă dacă te învinețești repede? Este cazul să te îngrijorezi?

Vânătăile nu sunt neobișnuite. Pot să apară atunci când te lovești. Dacă nu te confrunți des cu această problemă, nu trebuie să intri în panică. Este firesc să ți se întâmple lucrul acesta. Însă, dacă te învinețești cu ușurință, ar putea fi vorba și despre probleme mai grave, motiv pentru care este indicat să nu mai amâni programarea la medic. Iată care sunt câteva dintre cauzele apariției vânătăilor.

Ce înseamnă dacă te învinețești repede?

Așa cum spuneam mai sus, este firesc să te învinețești atunci când te lovești. Este vorba despre o reacție normală a organismului. Însă, dacă se întâmplă să observi pe corp vânătăi fară să știi cum au apărut, atunci este cazul să mergi la medic deoarece poate fi vorba despre o problemă de sănătate mai gravă.

1. Poate fi vorba despre o afecțiune a ficatului. Atunci când ficatul nu funcționeaza așa cum ar trebui, pot să apară pe corpul tău vânătăi, chiar dacă nu îți amintești că te-ai lovit. Acest organ produce substanțe care ajută sângele să se coaguleze. În momentul în care apar anumite probleme la nivelul ficatului, vânătăile pot fi un semn în acest sens. De aceea este bine să mergi la medic, pentru a afla dacă într-adevăr este vorba despre o astfel de problemă de săntate.

2. Poate fi vorba despre genă. Dacă și părinții tăi se învinețesc cu ușurință, atunci este posibil ca gena să fie responsabilă pentru această problemă pe care o ai.

CITEȘTE ȘI: Burtica ei de gravida era plina de vanatai. Ce au descoperit doctorii cand i-au facut ecografie VIDEO

CITEȘTE ȘI: Cum scapi rapid de vânătăi

3. Corpul tău are nevoie de vitamine. Deficitul de vitamine precum vitamina K, vitamina C sau lipsa fierului din organism ar putea fi de vină penntru apariția vânătăilor, chiar dacă te-ai lovit ușor.

4. Dacă iei anumite medicamente, atunci acesta poate reprezenta un alt motiv pentru care te învinețești cu ușurință. Unele medicamente precum steroizii, atiti-coagulantele sau aspirina ar putea opri formarea cheagurilor de sânge. Când te lovești, sângerarea se va produce sub piele.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top