Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Ce înseamnă dacă te trezești înainte să sune alarma de la telefon

Unele persoane se plâng de faptul că nu se pot trezi nici dacă sună alarma de la telefon pentru că nu o aud.

Ce înseamnă dacă te trezești înainte să sune alarma

Există alți oameni, destul de mulți, care se trezesc cu puțin înainte să sune alarma. E vorba chiar de un fenomen, care poartă denumirea de „trezit natural”.

Profesorul Till Roenneberg de la Universitatea din Michigan a dezvoltat teoria „disonanței temporal-sociale” în cadrul unui studiu care avea ca principal subiect de observare somnul. 65.000 de adulți au fost supuși testării.

Omul a ajuns la concluzia că există un conflict între nevoia de somn a corpului și nevoia socială de a ne trezi dimineața devreme.

Ceasul intern e distrus de o serie de obicei proaste, pornind de la alimentației și culminând cu fumatul intensiv.

Ba chiar unii cercetători au ajuns la concluzia că și nevoia de nicotină ne poate trezi natural, pentru că organismul este obișnuit cu obiceiul de dimineață, de a bea o cafea cu țigară, asta, evident, în cazul fumătorilor.

Așadar, una dintre cauzele moderne ale trezitului natural este dependența de tutun.

O altă cauză este lumina naturală cu care organismul încearcă să ne obișnuiască. În lumea în care trăim, ne obișnuim corpul cu multă lumină artificială, fapt pentru care corpul nostru reacționează destul de agresiv.

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să bei apă în primele 60 de secunde după ce te-ai trezit

CITEȘTE ȘI: Taie o lămâie în 4. Pune-o lângă pat, înainte de somn și vezi ce se întâmplă

V-ați întrebat până acum de ce obosim după ce stăm cu ochii în telefon sau în laptop ori ne uităm ore în șir la telefon? Se pare că organismul vrea să ne spună că trebuie să facem diferența între lumina naturală, cea de care avem nevoie, și lumina artificială.

Profesorul din Michigan susține că în ultimele decenii, oamenii se luptă tot mai mult împotriva regulilor de funcționare a noastră stabilite de natură. Tocmai de aceea apar aceste discrepanțe, iar unii se miră că se pot trezi fără alarma de la telefon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top