Connect with us

Revistateo.ro

Cuplu

Ce lucruri nu trebuie sa ii spui NICIODATA unei femei insarcinate

Sarcina este pentru o femeie o perioada extrem de delicata, in care hormonii sai o iau razna si tot ce vrea de la partenerul ei este intelegere si sa inteleaga cateva lucruri.

Viata unei femei insarcinate se va schimba pentru totdeauna dupa cele 40 de saptamani de sarcina, corpul sau va suferi modificari importante, iar partenerul sau trebuie sa ii fie alaturi in tot acest timp.

Unii barbati fac greseala de a crede ca este vorva despre o sarcina comuna. Nimic mai gresit. Femeia este cea care poarte in pantece un fat si pe care trebuie sa il protejeze de tot ce inseamna negativ in jurul sau. De la alimente, la bauturi si medicamente, plus efort excesiv, femeia trebuie sa aiba grija sa nu ii dauneze ceva copilului.

Acest lucru le enerveaza pe toate femeile care au un partener atat de sensibil, incat crede si el ca este „insarcinat”.

Femeile au nevoie sa auda cel putin o data pe zi ca sunt frumoase. Da, hormonii le fac atat de mult rau, incat cred ca sunt urate, fara vlaga si ca s-au ingrasat prea tare. Orice compliment este binevenit.

Femeile sunt obsedate de greutatea fatului. Ar trebui ca si partenerul sa fie la fel entuziasmat, mai ales ca este vorba despre sanatatea copilului. Bucura-te la fel ca partenera ta, atunci cand iti spune ca bebelusul este de marimea unui mar sau a unui pepene. Altfel, pregateste-te sa se dezlantuie iadul.

Hormonii le pot face pe multe femei insarcinate sa fie iritate si nehotarate, asa ca nu le certa atunci cand uita din senin ceva sau cand se enerveaza. O sa le treaca.

Oboseala este un alt chin prin care trec femeile insarcinate, asa ca iti poti lua gandul de la urmaritul unui film la miezul noptii. Las-o sa se odihneasca, pentru ca hormonii o vor face irascibila. Dupa nastere, oricum nu va mai reusi sa doarma prea mult.

Chiar daca vezi ca partenera ta se implineste cam mult, nu pretinde ca nu este asa si sa ii spui ca este mai slaba decat era inainte sa fie insarcinata. Evita insa si cuvintele „mare”, „grasa”, „rotunda” ori „umflata” in jurul ei, pentru a nu dezlantui toti hormonii.

Evita sanii – cu cat sarcina inainteaza, cu atat sensibilitatea sanilor creste, iar orice atingere sau strangere a sanilor este o adevarata durere.

Dupa nastere, nu te astepta sa faceti sex prea curand. Medicii interzic relatiile intime pentru sase saptamani dupa nastere, insa aceasta perioada poate creste, in functie de ceea ce simte proaspata mama, care oricum este nedormita de saptamani bune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top