Naturiste
Ce medicamente inlocuieste sucul de cartofi
Sucul de cartofi este mai putin cunoscut pentru tratarea anumitor afectiuni. Despre proprietatile cartofilor cruzi ai auzit cu siguranta. Acestia trateaza ranile deschise, purulente, reduc febra sau inlatura stresul daca sunt tinuti pe frunte.
Doi medici cunoscuti pentru sfaturile lor in tratarea pe cale naturala a anumitor boli, Jovan Tucakov si Ivan Lesinger, recomanda consumul de suc de cartofi pentru afectiuni precum gastrita, ulcerele duodenale sau insuficienta respiratorie.
Asadar, sucul de cartofi inlocuieste medicamentele folosite pentru tratarea bolilor de plamani, a afectiunilor respiratorii, a diabetului zaharat (reduce zaharul in exces din corp si curata sangele de toxine). a afectiunilor ficatului si a reumatismului.
Scapa de pielea inchisa de la subrat cu ajutorul cartofilor
Greseala pe care o faci cand prepari piure de cartofi
Cum poti prepara acest suc miraculos?
Inainte de toate, spala bine cartofii si inlatura bataturile sau vatamaturile de la suprafata. Daca observi puncte negre sau gauri la cartofi, arunca-i. Asigura-te ca ai ales cartofii potriviti pentru a prepara licoarea.
Da cartofii cruzi pe razatoare si pastreaza-i apoi intr-o panza de in. Poti sa ii storci in panza sau sa folosesti storcatorul ca sa obtii zeama de cartofi. Alege, in medie, 4-5 cartofi mari ca sa iti iasa un pahar mic de suc de cartofi. Adauga in ‘apa de cartofi’ zeama de lamaie si o lingurita de miere pentru a indulci gustul.
Nu doar cartoful fara coaja este bun pentru sanatatea ci si invelisul protector ala acestuia, spun expertii in nutritie. Coaja de cartof este un puternic detoxifiant si contine proteine, vitamine si minerale esentiale sistemului imunitar, printre care magneziu, potasiu, fier, zinc si vitaminele C si B6.
Datorita continutul de vitamina C si amidon, cartofii cruzi sunt aliatii ideali pentru tratarea anumitor probleme dermatologice. Pune cateva felii de cartof pe fata daca pielea ta se irita foarte repede sau daca iti apar frecvent cosuri in jurul nasului sau a cearcanelor. Lasa feliile de cartof sa isi faca efectul timp de 15 minute, iar apoi spala-te pe fata cu otet de mere si apa calduta.
Subiecte pe aceeasi tema: Medicamente pe care nu ai voie sa le iei in acelasi timp
Iti spunem care sunt acele medicamente pe care nu ai voie sa le iei in acelasi timp si nici unul dupa altul oricat de bine crezi ca ti-ar face.
Atunci cand cumperi anumite pastile, cere toate informatiile de care ai nevoie de la medic sau farmacist pentru ca unele pilule combinate sau luate una dupa alta anuleaza efectul scontat, iar simptomele afectiunii tale nu se vor ameliora, ba dimpotriva.
Medicamente pe care nu ai voie sa le iei in acelasi timp
1. Daca medicul ti-a prescris anticoagulante orale, medicamente prescrise pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange, nu ai voie sa iei in acelasi timp, ori imediat dupa, aspirina. Administrarea in acelasi timp a anticoagulantelor cu medicamente ce contin ibuprofen sau cu aspirina creste riscul formarii hemoragiei interne.
2. Persoanele care au probleme cu stomacul (arsuri gastrice, ulcer) trebuie sa evite combinatia de antiacide cu anticoagulante sau aspirina. Aspirina nu trebuie combinata nici cu medicamentele care trateaza crizele de astm.
3. Nu lua niciodata claritromicina dupa statine, medicamente care reduc colesterolul rau din sange. Efectul? Tesutul muscular sufera leziuni serioase pana la distrugerea completa.
4. Nu lua ampicilina, amoxicilina, azitromicina, doxicilina, eritromicina, tetraciclina sau claritromicina imediat dupa ce ai luat anticonceptionale. Mai mult de atat, nici combinatia dintre diuretice si antibioticele din categoria cefalosporinelor nu e recomandata. Rinichii vor avea de suferit.
Avertisment de la expert privind administrarea medicamentelor
Directorul departamentului de Farmacologie si Toxicologie din cadrul Facultatii de Farmacie si Nutritie de la Universitatea Navarra (Spania, Rosa Tordera, sustine ca analgezicele opioide nu trebuie luate in acelasi timp cu pastilele recomandate pentru afectiuni ale muschilor precum metocarbamol sau carisprolol.
“Atat analgezicele opioide precum si medicamentele recomandate relaxarii musculare afecteaza functiile respiratorii. Combinate sau luate unul dupa altul, aceste medicamente pot compromite viata pacientului”, explica specialista, noteaza BBC Mundo.