Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce NU AI VOIE sa mananci, in functie de grupa ta de sange

Secretul unei alimentatii sanatoase sta chiar in grupa ta de sange. Oamenii de stiinta si medicii din intreaga lume au ajuns la concluzia ca fiecare grupa de sange are propriile alimente indispensabile dar si o serie de produse ce trebuie evitate.

GRUPA DE SANGE 0

Ce NU AI VOIE sa mananci, in functie de grupa ta de sange. Se poate spune ca aceasta grupa de sange este cea a devoratorilor de carne. O dieta bogata in proteine te fereste de o serie de boli. Motivul pentru care esti aplecat mai mult spre carne decat spre paste fainoase ori legume sau citrice este aciditatea gastrica, recunoscuta pentru descompunerea eficienta a produselor din carne.

Alimentele pe care nu ai voie sa le consumi: produse bogate in carbohidrati, alcool si cafeina (nu fac deloc casa buna cu acidul gastric, riscand sa faci ulcer), alunele de Brazilia (cresc simtitor adrenalina si nonadrenalina), lintea, varza de Bruxelles cruda (acestea stimuleaza si mai mult acidul gastric; lintea este bogata in sare, iar produsele sarate cer si mai multe lichide cu aciditate crescuta).

Ce NU AI VOIE sa mananci, in functie de grupa ta de sange. Ai nevoie de alimente bogate in vitamina K (cea care ajuta la coagularea sangelui) precum patrunjelul proaspat, varza numai si numai fiarta, porumbul. Doctorul Peter J. D’adamo scrie in cartea sa, „Eat Right For Your Type”, ca ai nevoie de cat mai multe alimente alcaline si carne pentru a evita formarea unor boli precum cele tiroidiene.

CITESTE SI: Vezi ce sa mananci in functie de GRUPA SANGUINA

CITESTE SI: Grupa de sange spune totul despre viata ta. 5 ASPECTE ESENTIALE

GRUPA DE SANGE A

Cea mai indicata dieta pentru echilibrarea functiilor organismului este cea vegetariana in cazul tau. Alimentele ideale sunt in general legumele si fructele bogate in vitamine si minerale.

Fasolea, fructele de mare, nucile si uleiurile vegetale ajuta la cresterea nivelului scazut de acid din stomac. Enzimele si antioxidantii puternici pot fi obtinuti in special din soia si este bine sa nu abuzezi de produsele lactate deoarece pot provoca o scadere a activitatii metabolice.

GRUPA DE SANGE B

Este grupa omnivorilor. Este indicat sa consumi si acid si alcalin pentru echilibrarea functiilor metabolice. Nu este bine sa mananci mult pui deoarece carnea de pui contine o lectina aglutinata care favorizeaza accidentele bolilor de inima.

Ce NU AI VOIE sa mananci, in functie de grupa ta de sange. Grupa de sange B a aparut ca o mutatie, ca raspuns la schimbarile climatice de-a lungul secolelor, spune dr. D’Adamo. Aceasta grupa de sange era predominanta in triburile asiatice din zonele de stepa, iar principalele boli care pot aparea daca ai aceasta grupa de sange sunt cele cardiace si sanguine.

GRUPA DE SANGE AB

Atunci cand vorbim despre aceasta grupa, lucrurile se complica putin din punct de vedere alimentar. Alimentatia este mixta, se permite consumul legumelor, fructelor, dulciurilor, carnii si a altor produse, insa nu toate alimentele din aceste categorii fac 100% bine organismului.

Ce NU AI VOIE sa mananci, in functie de grupa ta de sange. Practic, dieta ta trebuie sa fie o combinatie perfecta intre ce au voie sa consume persoanele cu grupele A si B. Evita sa consumi cafea si alcool in situatii de stres pentru ca aceste lichide cresc riscul de a face atac de cord. De asemenea, redu consumul de nuci si seminte, precum si tot ce inseamna prajeli.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top